Yhden minuutin sääntö raivaa tilaa isoille tehtäville

Gretchen Rubin esittelee kirjassaan The Happiness Project yhden minuutin säännön. Se on yksinkertainen tapa lähestyä järjestelmällisempää elämäntyyliä. Sääntö on helppo muistaa, mutta sen tehokas käyttö edellyttää johdonmukaisuutta.

Sääntö kuuluu näin: Minun on tehtävä mikä tahansa eteen tuleva tehtävä/kotityö/homma, jos sen voi tehdä korkeintaan minuutissa.

Minuutissa ehtii avata postit, viedä väärässä paikassa olevan lelun lastenhuoneeseen, pyyhkäistä keittiön pöydän.

Asioiden tärkeysjärjestyksessä tekemisessä on se ongelma, että pienet asiat tahtovat jäädä tekemättä, koska ne eivät yleensä ole tarpeeksi tärkeitä. Kun pieniä tekemättömiä asioita on paljon, ne alkavat vaivata. Tuntuu siltä, että niiden tekemiseen menisi pitkä aika, vaikka oikeasti ne olisi hyvin helppo ja nopea poistaa päiväjärjestyksestä, jos sen tekisi heti.

Kokeile säännön noudattamista ja kerro minkälaisia tuloksia sait!

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *