Pitääkö pakkaamisen olla aina yhtä hankalaa?

Vintage luggage

Matkan varaaminen ja odottaminen on ihanaa. Katsellaan kuvia matkakohteesta, luetaan muiden arvosteluja, fiilistellään ja haaveillaan. Sitten päivää paria ennen tulee se paniikki. Mitä pakkaan mukaan?!

On kiva mennä katsomaan sukulaisia ja näyttämään lapsia mummille. Ainoa vain, että suku asuu satojen kilometrien päässä. Lapsiperheen pakkaaminen autoon ilman, että mitään tärkeää unohtuu, nostaa tuskanhien niskaan jo ajatuksen voimalla.

Entä pakkaaminen työmatkalle, interreilille, uuteen kaupunkiin tai maahan muutettaessa…

Pakkaaminen on tuttua kaikille, jotka joskus tynnyristään lähtevät kotikylää kauemmas, ja monille se on yhtä mieluisaa kuin lasinsirujen nieleminen. Aina jotain unohtuu tai tulee pakattua aivan liikaa.

Joku kaipaili matkalaukkuun lisää älyä ja automatiikkaa, joka muistuttaisi ja kertoisi mitä pitää ottaa mukaan.

Älylaukuksi en voi muuttua, mutta tässä tulee kuitenkin

6 ideaa, miten pakkaamisesta saa mukavampaa

1. Jos teet usein samantapaisia matkoja, kokoa niitä varten pakkauslista, jota voit käyttää tarkistuslistana joka kerta. Se voi tuntua työläältä, mutta lista säästää aikaasi todella paljon.

2. Listaa miettiessäsi käy läpi tyypillinen päivä aamusta iltaan tunti tunnilta. Mitä teet herättyäsi ja niin eteenpäin iltaan ja nukkumaanmenoon asti. Mitä tarvikkeita tarvitset ihan välttämättä kuhunkin vaiheeseen? Mitä tarvikkeita lapset tai lemmikit käyttävät päivän aikana?

3. Kokoa toalettilaukkuun valmiiksi sellaiset tavarat, joita yleensä tarvitset peseytymiseen ja laittautumiseen matkalla. Siellä voi olla esimerkiksi matkahammasharja ja -tahna, matkakokoiset suihkusaippua ja hiustenpesuaineet, harja tai kampa, kasvojenhoitotuotteet ja deodorantti. Näin niitä ei tarvitse joka kerta haalia erikseen kokoon. Jos matkustat usein lyhyellä varoitusajalla, voit koota kokonaisen pienen matkalaukun samalla tyylillä.

4. Vaatteiden pakkaamisessa pitää ottaa huomioon mm. onko perillä hikistä, voitko pestä vaatteita paikan päällä, ja millaisiin eri tilanteisiin sopivia asuja tarvitaan. Viikon varaston vaatteita voi hyvin pakata mukaan, sitä pidemmillä matkoilla kannattaa miettiä pesumahdollisuutta. Pyykkipussi likavaatteita varten voi olla mukava.

Varaa joka päivälle ainakin yhdet puhtaat alusvaatteet ja sukat. Valitse vaatteita, jotka sopivat kaikki toisiinsa niin, että voit yhdistellä niitä vapaasti. Vaatteiden materiaaliksi kannattaa valita jotain rypistymätöntä, jos et halua viettää matkaasi silittäen niitä. Älä liioittele määrän kanssa. Sinun ei todennäköisesti tarvitse näyttää joka päivä aivan erilaiselta.

5. Opi virheistäsi. Jos listastasi puuttui jotain välttämätöntä, lisää se seuraavaa reissua varten. Jos huomasit pakanneesi ihan liikaa mukaan, lyhennä listaasi.

6. Don’t panic. Jos jotain jäi kotiin, osta tai lainaa se paikan päältä, improvisoi tai selviä ilman. Isäni lähti kerran usean viikon autolomalle ilman ensimmäisiäkään kalsareita. Onneksi niitä myydään ulkomaillakin 😉

6 viikon reissu alko just. Junassa muistin hieman liian myöhään että enpä tainnu pakata sukkia yhtään mukaan.
— Heli (@Pimeaonni) May 23, 2014

Linkkejä:

Lue myös: Packing cubes eli pakkauspussit

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

2 kommenttia

  • Hei loistavaa, meidän perhe on noudattanut kutakuinkin näitä sääntöjä pakkaamisprosessissa. Lisäisin vielä yhden: pakkaamista ei kannata jättää viimeiseen hetkeen vaan kerätä mukaan lähteviä tavaroita kokoon jo muutaman päivän ajan etukäteen. Meillä kasataan koko perheen lähtiessä matkalle tavarapinot olohuoneen sohvan ja lipaston päälle, pakkauslistaa päivitetään samalla ja lopuksi vielä tarkistetaan koko lista läpi.

Morjens

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Hahmottelen näissä parin kolmen minuutin lukupätkissä sitä, millainen koti voisi lähitulevaisuudessa olla: ehkä vähemmän neliöitä, mutta myös vähemmän omistettua tavaraa, teknologia paljossa apuna, asukkailla arki hanskassa.

Bloggauksia saa mieluusti jakaa ja kommentoida. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Tykkää ja seuraa