Pohjois-Kurun Kyläkirpparisuunnistus 2014

Tänään tutustuin vähän erilaisiin kirppareihin kuin keskustan isoihin itsepalvelumyymälöihin. Viiden pohjoiskurulaisen kylän alueelle ulottuvan Kyläkirpparisuunnistuksen rataan kuului yhteensä 11 popup-myyntipaikkaa, joista kävin viidessä ensimmäisessä. (Kuvat avautuvat klikkaamalla isommiksi!)

Kirppis nro 3 (Itä-Aureentie 2) oli Luoteen kylän entisellä koululla. Koululla on ollut oppilaita viimeksi 70-luvun puolessavälissä, nyt rakennuksessa on asuntoja ja pieni käsityömyymälä. Kirppiksellä oli myynnissä muutamia vanhoja lamppuja, joista yksi painoi kuin synti. Se koostui varmaan sentin paksuisista lasilevyistä. Sellaista ei mihin tahansa paneelikattoon laitetakaan, täytyy olla kunnon kattohirsi!

Kirppis nro 2 (Itä-Aureentie 218) oli Terralan talolla. Talon on kuulemma suunnitellut amerikkalainen arkkitehti, josta se on erinäisten vaiheiden jälkeen päätynyt lapsiperheen pitkäaikaiseksi kodiksi. Isäntä oli jonkinlainen jäsenkorjaaja, joten talossa on varmasti käynyt kaikenlaisia hoidettavia vuosien varrella. Uusilla omistajilla on suunnitelmia talon kohentamiseksi. Siitä tulee varmasti upea!

Kirppis nro 1 (Itä-Aureentie 321) tuli eteen vähän yllättäen. Se oli nimittäin perustettu tien laitaan pienelle levennykselle, ja melkein ajoimme ohi. Pitäjäpariskunta myi siellä vaatteita, grafiikkaa ja autotarvikkeita. Olisin saanut ostaa sieltä museon intendentin vanhan marimekko-puvun! Vanhoilla tavaroilla on usein hauskoja tarinoita kerrottavanaan. Isännän kanssa tuli paljon juttua tavaroiden hamstraamisesta.

Kirppis nro 5 (Liikalantie 312) oli Liikalan maatilan pihassa. Tilan jättimäiset tupsujalkaiset shirenhevoset vetävät tilauksesta kärryjä vaikka polttareilla tai synttäreillä. Tänään yksi heistä toimi kilttinä lasten talutusratsuna. Tilalle oli juuri syntynyt supersuloinen shirenvarsa. Hevosista voi lukea enemmän tilan kotisivuilta www.fingiant.fi. Pihassa oli myös pupunpoikasia. Niitä oli syntynyt kaikkiaan kymmenen, jos oikein muistan! Kolme oli vielä jäljellä. Sain silitellä Kastanja-heppaa ja muistella lämmöllä omia heppatyttövuosiani.

Kirppis nro 4 (Länsi-Aureentie 675) oli mahtava päätös kierrokselle. Tyhjälän lavalla oli paljon kirppispöytiä ja lavan pihassa soitti paikallinen bändi! Pojat olivat nuoresta iästään huolimatta jo varsinaisia showmiehiä. Äidit kannustivat eturivissä. Tunnustan laulaneeni itsekin mukana. Harmi, etten tullut kysyneeksi bändin nimeä!

Kyläkirppiksillä on ihan mahtava tunnelma! Kannustan järjestämään vastaavia tapahtumia kaupunkeihinkin, eikä vain keskustaan vaan kaukaisempiinkin kaupunginosiin.

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

Morjens

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Hahmottelen näissä parin kolmen minuutin lukupätkissä sitä, millainen koti voisi lähitulevaisuudessa olla: ehkä vähemmän neliöitä, mutta myös vähemmän omistettua tavaraa, teknologia paljossa apuna, asukkailla arki hanskassa.

Bloggauksia saa mieluusti jakaa ja kommentoida. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Tykkää ja seuraa