Opi uutta, innostu ideoista, järjestä ajatuksesi, osallistu ja jaa – ilmaiseksi verkossa

Utelias lammas
Kuva: Coen Dijkman

Netti sisältää söpöjen kissavideoiden ja kaikenlaisten väärien mielipiteiden lisäksi todella paljon hyödyllistä asiaa. Esittelen tässä muutaman palvelun ja työkalun, joista on ollut itselleni paljon iloa. Ole utelias ja tutustu!

Coursera

Coursera sisältää kaikille avoimia verkossa pidettäviä kursseja eli MOOCeja. Kursseja on kymmeniltä aihealueilta lääketieteestä taiteisiin. Videoiden kieli on useimmiten englanti, mutta jopa suomenkielinen tekstitys saattaa löytyä. Kursseja voi käydä vain videoita katsellen tai sitten tehtäviin paneutuen. Keskusteluosiossa voi jakaa ajatuksia muiden kurssilaisten kanssa. Lempikurssejani tähän mennessä ovat olleet sosiaalipsykologian peruskurssi, positiivisen psykologian kurssi, tehokkaan oppimisen kurssi ja uudenlaisen eettisemmän bisneksen kurssi. Mistä sinä haluaisit oppia lisää?

www.coursera.org

TED talks

TED on yhteisö, joka haluaa levittää ideoita ja herättää keskustelua lyhyiden, mielenkiintoisten puheiden välityksellä. Nettisivulla on katseltavissa valtava määrä puheita: sivistäviä, hauskoja, yllättäviä, rohkaisevia. Niihinkin on saatavissa tekstityksiä, joskus jopa suomeksi. Puheita voi myös ladata puhelinapplikaatioon ja kuunnella vaikka kävelylenkin aikana.

www.ted.com

Code.org

Mitä se ohjelmointi oikein on? Voisinko minäkin oppia ohjelmoimaan? Code.org on sivusto, joka on suunniteltu innostamaan erityisesti lapsia, mutta sieltä voi ohjelmoinnista kiinnostunut aikuinenkin aloittaa tutustumisretkensä. Kun pääsee kärryille, vähän edistyneempiä kursseja löytyy sitten osoitteesta Codecademy.

code.org

Evernote

Evernote on muistiinpanojen organisointityökalu, joka toimii sekä tietokoneella että puhelimessa tai tabletissa. Voit luoda useita muistikirjoja ja käyttää avainsanoja. Minulla on oma muistikirjansa esim. kotiasioille ja Mekaselskan muistiinpanoille. Laitan sinne muistiin esimerkiksi kirjoja, joita haluaisin lukea, ideoita, joita voisin käyttää markkinoinnissa…

www.evernote.com

Osallistujat.com

Toimin junnufutisjoukkueen joukkueenjohtajana ja käytämme treeneistä ja peleistä tiedottamiseen Osallistujat.com-palvelua. Se oli myös käytössä kaverikoiratoiminnassa. Toiminnan perusyksikkö on joukkue, jossa on jäseniä. Joukkueelle luodaan tapahtumia. Palvelun avulla voi helposti seurata kuka on kulloinkin ilmoittautunut ja kuka ei pääse tulemaan. Joukkueen jäsen ilmoittautuu mukaan tapahtumaan/harjoituksiin/peliin klikkaamalla nappia. Osallistujista voi tuoda kalenterilinkin vaikka omaan Google-kalenteriin.

osallistujat.com

Nappi Naapuri

Nappi Naapuri on uusi naapurustoja yhdistävä karttapohjainen palvelu, jossa voi pyytää ja tarjota apua, tutustua muihin, tiedottaa asioista, myydä, lainata, vaihtaa tavaroitaan tai mitä nyt keksiikään tehdä. Kartalle voi luoda oman puhekuplan ja lukea muiden kuplia. Osallistuin Nappi Naapurin joukkorahoituskampanjaan ja toivon, että palveluun tulee paljon puhekuplia! Mitä enemmän käyttäjiä, sen enemmän hyötyä.

nappinaapuri.fi

Lue myös: Digitaalista roskaa – omien digivarastojen raivaaminen

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

Morjens

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Hahmottelen näissä parin kolmen minuutin lukupätkissä sitä, millainen koti voisi lähitulevaisuudessa olla: ehkä vähemmän neliöitä, mutta myös vähemmän omistettua tavaraa, teknologia paljossa apuna, asukkailla arki hanskassa.

Bloggauksia saa mieluusti jakaa ja kommentoida. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Tykkää ja seuraa