Kuinka vessapaperi ei lopu koskaan

Kuva: emdot

Suomalainen vessapaperivalmistaja Serla heittää paperipeliin uuden valtin – jatkossa rullissa on 30 prosenttia enemmän arkkeja. Serlan Brand Manager Mari Rautio kertoo Talouselämän uutisessa: ”Tutkimuksemme mukaan kuluttajat toivovat vessapaperilta ennen muuta riittoisuutta. Heitä harmittaa kesken loppuva vessapaperirulla ja wc:ssä tyhjänä odottava hylsy.”

Tutkimuksesta luettuani näin silmissäni kaikki ne tuhannet raukat haromassa harmistuneina hylsystä viimeisiä riittämättömiä paperiarkkeja. Emmekö me kaikki olekin olleet siinä tilanteessa!

No, oikeastaan ei. Meillä ei lopu vessapaperirulla kesken eikä wc:ssä odota hylsy tyhjänä. (Joskus kansi on ylhäällä, mutta sitä en ole vielä ratkaissut.) Näin se käy:

1. Vessassa on varattu tila vararullille. Meillä on talouspaperiteline, johon menee juuri kaksi wc-paperirullaa. Tietty tila on tärkeä, jotta näkee heti, onko siinä vararullia vai ei.
2. Viikkosiivoukseen kuuluu käsisaippua-annostelijoiden ja vararullatelineen täyttäminen. Säännölliset rutiinit vähentävät muistamisen tarvetta.
3. Viimeistään silloin kun vararullatelineen täyttämisen jälkeen rullat ovat loppu, kirjoitetaan kauppalistaan ”wc-paperi” ja täytetään varastot mahdollisimman pian.

Vaikka rullassa olisi miten paljon paperia, aina se viimeinen arkki sieltä kuitenkin tulee vastaan.

Sen sijaan että ostaisit 30 % pidempiä vessapapereita, paranna rutiinejasi 30 %, niin vessapaperisi ei lopu koskaan.

+++

P.S. Juuri tulleen tiedon mukaan vessapaperin loppumista voi viivyttää myös sillä, ettei kukaan ota viimeistä arkkia. Allaolevissa kuvissa on havainnollistettu, kuinka monta käyttäjää voi välttyä hylsyn tyhjenemiseltä, jos kukin käyttää aina puolet jäljelläolevasta arkista.

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

Morjens

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Hahmottelen näissä parin kolmen minuutin lukupätkissä sitä, millainen koti voisi lähitulevaisuudessa olla: ehkä vähemmän neliöitä, mutta myös vähemmän omistettua tavaraa, teknologia paljossa apuna, asukkailla arki hanskassa.

Bloggauksia saa mieluusti jakaa ja kommentoida. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Tykkää ja seuraa