3 uutta palveluideaa

Kuva: Amy Guth

Yksin tekeminen on kamalan tylsää ja yksin ideointi jopa hyödytöntä. Ajattelin ideoida teidän kanssanne erilaisia palveluita, jotka voisivat helpottaa elämää ja ehkä säästää luontoakin. Kommentoikaa, kannustakaa, tyrmätkää, keksikää omianne!

Ongelma: paljon t-paitoja, joissa on kiva kuva. Vievät paljon tilaa. Kaikki olisi kiva säästää.
Ratkaisu: paita, johon voi vaihtaa eteen kuvan esim. neppareilla. Vanhat paidat voisi viedä nepparoitavaksi. Uusia kuvia voisi hankkia hankkimatta koko paitaa. Kivat kuvat eivät kulu pesussa, ne voisi ottaa pesun ajaksi pois.

Ongelma: haluaisi vähentää tavaraa, mutta ”tätä voi vielä tarvita!”
Ratkaisu 1: tavaroita voi laittaa väliaikaissäilytykseen. Jos ei muista mitä sinne on vienyt ja ei tarvitse niitä tiettyyn aikaan, ne menevät eteenpäin esimerkiksi kierrätyskeskukselle tai muuhun hyväntekeväisyyteen.
Ratkaisu 2: yhteisön yhteiset tavarat, varasto, josta voi käydä hakemassa mitä tarvitsee ja tuomassa mitä ei enää tarvitse.

Ongelma: haluaisi vähentää autoilua, mutta välillä tarvitsee kuljettaa isompia lasteja
Ratkaisu: vuokrattava sähköavusteinen tavarapyörä

Mitä käyttäisit? Mitä tarvitsisit?

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

Morjens

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Hahmottelen näissä parin kolmen minuutin lukupätkissä sitä, millainen koti voisi lähitulevaisuudessa olla: ehkä vähemmän neliöitä, mutta myös vähemmän omistettua tavaraa, teknologia paljossa apuna, asukkailla arki hanskassa.

Bloggauksia saa mieluusti jakaa ja kommentoida. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Tykkää ja seuraa