Lapsille ei vielä tarvitse kertoa, mutta mietitään vähän jo koulun alkua

Kuva: MIKI Yoshihito

Kun meidän junnu meni ykkösluokalle, mietin kovasti koulun alun organisointia ja hienon opiskelupaikan järjestämistä hänen huoneeseensa legonrakennuspöydän tilalle. Todellisuudessa hän teki aina pienet läksynsä keittiön pöydän kulmalla, ja legot saivat jäädä työpöydälle.

Nyt hän on aloittamassa jo viidennen luokan. Lukujärjestykseen tulee uusia aineita ja koulupäivät pitenevät. Esitelmiin pitää kuulemma alkaa merkitä tarkasti lähdeviitteet.

Todo-listani tälle viikolle on pitkä. Koulunalkua koskevat mm. seuraavat tehtävät:

* tarkista opiskeluvälineet: onko tarpeeksi kunnollisia kyniä, lyijyjä, kumeja, värikyniä, ovatko penaali ja reppu kunnossa. Uusi penaali löydettiin komeroshoppailemalla, pyyhekumi on hankittava. Lyhin värikynä oli noin sentin pituinen, niitä löytyy onneksi kotoa lisää.

* käy lataamassa koulumatkat matkakortille. Tämän voi tehdä vain joukkoliikenteen palvelupisteessä keskustassa jonottamalla, mikä ei ole mielestäni ihan nykyaikaa.

* raivaa koulupöytä

* tarkista onko hyvää kontaktimuovia jäljellä. Kirjojen päällystys on hauskaa hommaa, kun muovi on tarpeeksi paksua ja tekniikka on hallussa!

* tarkista ja laita nimi sisäkenkiin

* tarkista onko tarpeeksi sopivan kokoisia vaatteita. Jumprahuit kun nuo koululaiset kasvavat silmissä! Kesällä ei ole lahkeen pituus ollut niin nöpönuukaa, mutta koulussa pitäisi varmaan näyttää jokseenkin siistiltä.

* hommaa verho rappuun näköesteeksi. Junnun huone on parvella, jonne ei ole ovea. Yksityisyyden tarve kasvaa koko ajan.

Katsotaan mitä muuta tässä tulee eteen, kun koulunkäynti toden teolla käynnistyy.

Tässä järjestellessä olen löytänyt huoneesta yli ison ikeakassillisen pelejä, autoratoja ja mitä lie lahjaksi saatuja muurahaispesiä, joita ei enää pelata ja joista osaa ei edes ole avattu paketistaan. Vien niitä kierrätykseen ja teen tilaa kaappeihin. Elämä etenee ja komerot saavat uudenlaista täytettä!

Millaisia koulunaloituspuuhia teillä on meneillään?

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

Morjens

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Hahmottelen näissä parin kolmen minuutin lukupätkissä sitä, millainen koti voisi lähitulevaisuudessa olla: ehkä vähemmän neliöitä, mutta myös vähemmän omistettua tavaraa, teknologia paljossa apuna, asukkailla arki hanskassa.

Bloggauksia saa mieluusti jakaa ja kommentoida. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Tykkää ja seuraa