Koululuokan krääsätön joulukalenteri

Ennen marraskuun pyörähtämistä joulukuuksi junnun opettajalta tuli viesti, että jokaisen pitäisi tuoda jotain pientä sälää luokan joulukalenteriin. Kaikki saisivat sitten vuorollaan kalenterista pikku paketin.

Minulla sattui tällä kerralla olemaan kiertoon menevää -laatikossa jotain sopivaa käyttämätöntä, joten paketoimme sen, enkä miettinyt asiaa juuri enempää.

Reilu viikko sen jälkeen kuulin luokasta, jossa oli tehty vähän eri tavalla. Krääsälahjan sijasta kolikot olikin laitettu luokan aineeton lahja -kassaan.

Nykyään tavarattomat lahjat ovat jo ilahduttavan suosittuja. Anna jotain muuta -sivustolla ehdotetaan joululahjaksi esimerkiksi Apua koulutehtäviin tai Aamiaista kahvilassa. Aineettoman lahjan avulla voi myös auttaa heikommassa asemassa olevia ihmisiä kuten kehitysmaiden asukkaita. Heille voi hankkia vaikkapa koulutarvikkeita, vesipumpun tai ammatillista koulutusta.

Tai vuohen.

Toisenlainen lahja -sivuilla kerrotaan vuohilahjasta näin:

”Vuohi auttaa perheitä ulos köyhyyden kierteestä, sillä se on edullinen eläin ja se lisääntyy helposti. Siitä huolehtiminen on myös helppoa. Perheet voivat myydä osan vuohen jälkeläisistä eteenpäin ja jättää osan itselleen kasvatettavaksi. Vuohenmaitoa käytetään juomaksi ja sen myynnistä perhe saa tuloja itselleen.”

Luokan yhteinen vuohi voi tarjota monenlaisia näkökulmia oppimiseen. Vuohen tuottaman maidon määrää voi laskea matematiikan tunneilla, vuohen ominaisuuksia voi tutkia, kohdemaasta voi hakea tietoa, vuohesta voi piirtää kuvia.

Aika hyvä idea siis! Ehkä teidänkin luokkanne oppimista rikastuttaa ensi vuonna aineeton lahja?

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

Morjens

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Hahmottelen näissä parin kolmen minuutin lukupätkissä sitä, millainen koti voisi lähitulevaisuudessa olla: ehkä vähemmän neliöitä, mutta myös vähemmän omistettua tavaraa, teknologia paljossa apuna, asukkailla arki hanskassa.

Bloggauksia saa mieluusti jakaa ja kommentoida. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Tykkää ja seuraa