Nappaa aikavarkaat

Olet varmasti huokaissut joskus ”Mihin tämä päivä oikein meni?” Voit tunnustaa rohkeasti jopa ettet oikein tiedä mihin koko viikko oikein kului. Jotakin kyllä ähräsit koko ajan, mutta ilmeisesti ei ihan sitä mitä piti, koska kaikki tärkeä on jotenkin jäänyt tekemättä.

Sitä kuvittelee tietävänsä mitä milloinkin tekee, mutta se on monen kohdalla toiveajattelua. Jos haluat oikeasti saada selville, mihin mustaan aukkoon päiväsi uppoavat, ota käyttöön aikapäiväkirja.

Minun aamupäiväni on kulunut siihen, että olen ährännyt tätä tiedostoa printtauskelpoiseksi, jotta pääsisit mahdollisimman nopeasti varasjahtiin.

Tulosta siis tästä itsellesi paperi, johon merkitset viidentoista minuutin tarkkuudella mitä teet. Pidä paperia vierelläsi ja merkkaa säännöllisesti kaikki tekemäsi asiat. Voit tehdä sen vain työpäivän ajan tai voit kirjata päiväkirjaan myös kotipuuhasi.

Pidä päiväkirjaa vaikkapa viikon ajan. Väritä toiminnot eri väreillä, jos se tuntuu kivalta.
Mitä opit? Mikä vie aikasi? Minkä askareen tai toiminnan osuus on liian suuri? Mikä tärkeä asia ei saa tarpeeksi aikaasi?

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

Morjens

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Hahmottelen näissä parin kolmen minuutin lukupätkissä sitä, millainen koti voisi lähitulevaisuudessa olla: ehkä vähemmän neliöitä, mutta myös vähemmän omistettua tavaraa, teknologia paljossa apuna, asukkailla arki hanskassa.

Bloggauksia saa mieluusti jakaa ja kommentoida. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Tykkää ja seuraa