Toimintatorstai: Kierrätä, lennätä SER, lääkkeet ja paristot

Mikä yhdistää laturia, paristoa ja nenäsumutetta? Mitään niistä ei saa laittaa tavalliseen roskikseen.

Jotkin paristot sisältävät myrkyllisiä aineita kuten elohopeaa tai muita raskasmetalleja. Niissä on jokin seuraavista merkinnöistä: – LR ja numero kuten LR20, LR14- teksti ”alkaline”, ”alkali”- teksti ”Nickel-Cadmium”, ”Ni-Cd”- merkintä, ”mercury”. Useimmat nappiparistot ovat ongelmajätettä. Pienkoneiden sisältämä ladattava akku on ongelmajätettä. Vaarattomissa ruskokiviparistoissa on merkintä R ja numero esim.R20, R14, vähäelohopeaisissa paristoissa voi olla merkintä ”low mercury” tai 0% Hg, 0% Cd. Kaikkein varminta on viedä paristo kuin paristo paristonkeräykseen. (lähde) Se onnistuu kauppamatkalla, kunhan vain muistat ottaa patterikasan mukaasi.

 SER-jätteestä olenkin kirjoittanut aikaisemmin blogipostauksessa Miten vanhasta kännykästä pääsee eroon ja miksi se kannattaa.

Käyttämättä jääneet tai vanhentuneet lääkkeet eivät myöskään kuulu kaatopaikalle. Niitä otetaan vastaan apteekeissa.

Meillä näiden kaikkien keräys mahtuu roskakaappiin ja niin varmasti teilläkin. Muista myös tyhjentää keräysastiat aika ajoin. Minä vien kuvan jätteet eteenpäin tänään, entä sinä?

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

Ollaan yhteydessä

Seuraa theblogjunglessa

Seuraa Bloglovinissa

Follow