Karkea ja puolikarkea järjestys

Kuva: Peter Morville

Järjesteltäviä paikkoja on eri kokoisia keittiövälinelaatikosta kellariin tai kokonaiseen omakotitaloon. Yhden laatikon järjestää hetkessä, mutta miten edetä ison kohteen järjestelyssä? Miten projektia voisi jaksottaa?

Yksi tapa on järjestellä useassa eri karkeusasteessa. Ensimmäinen vaihe on saada tavarat esimerkiksi edes oikeisiin huoneisiin tai oikeaan kerrokseen, tai eroteltua varastossa ja sisällä säilytettävät tavarat toisistaan. Tässä vaiheessa siis ei ruveta näpertelemään vaan lajitellaan ja erotellaan isolla kädellä.

Sitten aletaan koota samanlaisia tai samankaltaiseen tarkoitukseen käytettäviä tavaroita yhteen. Eräs asiakas harrasti piirtämistä ja muuta taiteilua, ja yksittäisiä tarvikkeita löytyi joka puolelta. Ensimmäinen vaihe taidetarvikkeiden järjestämisessä oli saada ne kaikki samaan lipastoon. Lipaston sisäiseen järjestykseen ei tässä vaiheessa vielä puututtu.

Vaihe vaiheelta tavarat kulkeutuvat kohti kumppaneitaan ja lopullista säilytyspaikkaansa, matkalla turha havaitaan ja poistetaan. Jokainen vaihe tuo hieman lisää järjestystä. Tilanne on lopettaessasi vähän parempi kuin aloittaessasi. Jossain vaiheessa järjestys on sinulle tarpeeksi hyvä. Joku haluaa näpertää nastatkin värijärjestykseen, joku ei. Päätät itse, milloin olet tyytyväinen.

Ammattijärjestäjää ei tarvita välttämättä kaikkiin vaiheisiin. Monet asiakkaani ottavat kolmen tunnin järjestelyavun, jolla laitetaan projekti käyntiin ja tehdään karkean vaiheen järjestämistä. Sen aikana tunnistetaan kohteita, joita asiakas voi itse vaikka iltapuhteena sortteerata omaan tahtiinsa.

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

Morjens

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Hahmottelen näissä parin kolmen minuutin lukupätkissä sitä, millainen koti voisi lähitulevaisuudessa olla: ehkä vähemmän neliöitä, mutta myös vähemmän omistettua tavaraa, teknologia paljossa apuna, asukkailla arki hanskassa.

Bloggauksia saa mieluusti jakaa ja kommentoida. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Tykkää ja seuraa