Nettisiivousta: Facebook Groups ja Googlen vanhentuneen sisällön poistotyökalu

Kuva: fisakov

Tänään jaan teille kaksi saamaani nettiin liittyvää raivausvinkkiä. Käytä itse tai pistä jakoon eteenpäin!

Sosiaalisen median sovelluksilla on joskus taipumus viedä enemmän aikaa kuin käyttäjällä oikeastaan oli tarkoituskaan niihin käyttää. Tiedättehän, pikkuisen vain nopeasti vilkaisette Facebookia ja kohta onkin kulunut tunti tai pari hassuja giffejä katsellen ja linkkejä seuraillen.

Tein itse niin radikaalisti, että poistin koko Facebookin puhelimestani. Käytän sitä vain tietokoneelta. Henkilökohtaisen uutisvirran selailun panos-tuotto-suhde oli aika surkea. Sen sijaan asensin sovelluksen nimeltä Facebook Groups. Käytän Facebookia eniten erilaisten ryhmien tiedotuksen seuraamiseen ja näen tästä sovelluksesta kätevästi niiden uusimmat päivitykset.

Oletko koskaan googlannut omaa, yhdistyksesi tai yrityksesi nimeä? Kannattaisi! Nettisivuja muutellessa ja muutenkin elämän viedessä voi käydä niin, että Googlen näyttämät hakutulokset eivät enää pidä paikkaansa. Linkit ovat vanhentuneet ja rikkoontuneet tai mukana on sisältöä, jonka ei tarvitsisi siellä enää näkyä.
Googlella on työkalu, jonka avulla voi poistaa vanhentunutta hakusisältöä väliaikaisesti kunnes hakurobotti on käynyt sivuston uudelleen läpi ja löytänyt uudet toimivat linkit. Minun kohdallani tuli aina esiin ensimmäinen blogini Tumblr-palvelussa, jota en enää päivitä. Poistin blogin kokonaan ja jätin osoitteen Googlen palveluun. Tässä linkki työkaluun:

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

Morjens

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Hahmottelen näissä parin kolmen minuutin lukupätkissä sitä, millainen koti voisi lähitulevaisuudessa olla: ehkä vähemmän neliöitä, mutta myös vähemmän omistettua tavaraa, teknologia paljossa apuna, asukkailla arki hanskassa.

Bloggauksia saa mieluusti jakaa ja kommentoida. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Tykkää ja seuraa