4 asiaa, jotka kalenteristasi vielä puuttuivatkin

Kuva: kim

Elämme kiireisiä aikoja ja kalenteri täyttyy erilaisista tapahtumista ja menoista. Lasten harrastukset, mummon, tädin, kummilasten, veljenpoikien syntymäpäivät, taloyhtiön ja yhdistysten kokoukset…

Vaikka kalenterisi on jo täynnä – tai oikeastaan juuri siksi – suosittelen lisäämään sekaan nämä neljä asiaa, jotka liian usein unohtuvat.

Aikaa puolison kanssa. Pidämme kaikkein rakkaimpia ihmisiä usein itsestäänselvyyksinä. Ajattelemme heidän kyllä roikkuvan mukana, kunnes kiireisin aika menee ohi. Ihmissuhteet, varsinkin parisuhde, tarvitsevat kuitenkin vaalimista ja hoitamista. Huolehdi siitä, että sinulla on säännöllisesti aikaa tehdä jotain mukavaa puolisosi kanssa, oli se sitten vaikka vain sohvalla lötköttelyä. Jos sinulla ei ole puolisoa, sama pätee kyllä vaikka parhaaseen ystäväänkin.

Aikaa tehdä sitä mistä oikein nauttii. Kalenterisi on kyllä täynnä velvollisuuksia. Täytyy tehdä sitä ja täytyy viedä lapset sinne ja täytyy hoitaa se ja tämä ja tuo. Milloin on aikaa itselle? Asia on niin, että sinun täytyy suojella omaa aikaasi. Jos et puolusta sitä, kyllä joku toinen sen vie. Mukavien, hyvän olon tunteita tuovien asioiden säännöllinen tekeminen on omasta hyvinvoinnista huolehtimista. Liikkuminen ja lihasten käyttäminen pitää kehon terveenä, hyvien asioiden ja positiivisten tunteiden säännöllinen nauttiminen pitää mielen terveenä. Ota ilokylpyjä!

Aikaa miettiä syntyjä syviä. Kaiken suorittamisen ja matalalennon vastapainoksi ihmisen on hyvä pysähtyä välillä miettimään, mihin sitä onkaan niin lujaa vauhtia menossa ja miltä oikeasti tuntuu. Kiireettömyydessä ja hiljaisuudessa pystyy paremmin kuuntelemaan itseään ja pääsemään niiden peruskysymysten äärelle, jotka vauhdissa sulautuvat taustahuminaan.

Aikaa yksinkertaistaa. Olet varmaan joskus puuskahtanut, että teillä on liikaa tavaraa ja olisi mukava elää yksinkertaisemmin. Mietit varmasti silloin tällöin että pitäisi käydä läpi kaikki vaatteet tai kaikki lelut, vähentää tavaroita olohuoneesta, raivata kellarivarasto. Urakka tuntuu liian suurelta. Näpertelet hetken jonkin nurkan parissa ja lannistut. Tarvitset säännöllisiä raivausmiittejä itsesi kanssa. Voit merkitä kalenteriisi, että joka torstai-ilta käytät puoli tuntia raivaamiseen ja tarpeettomien tavaroiden löytämiseen. Vie tarpeettomat tavarat mahdollisimman pian kierrätykseen, etteivät ne jää eteiseen pyörimään ja mahdollisesti jopa palaudu takaisin kaappeihin (kääk). Alkuun pääsemiseen voi käyttää ammattijärjestäjän sparrausta.

Nyt treffejä sopimaan!