4 syytä miksi olet aina myöhässä

Taas myöhästyttiin, show alkoi jo!

Oletko usein myöhässä? Minäpä kerron sinulle miksi näin on ja miten sinusta tulee täsmällinen kansalainen.

1. Et tiedä mitä kello on. Onhan sinulla kännykän kello ja mikron kello ja tietokoneen kello ja mitä vielä, mutta sinulla ei ehkä ole kelloa siellä missä eniten touhuilet ennen lähtöä: vessassa. Hiusten laitto, meikkaus, viimeinen istunto jännityksen möyriessä mahassa – et voi tehdä niitä ajallisessa mustassa aukossa. Laita seinälle iso kello!

2. Et tiedä miten pitkään sinulla menee. Yleensä ihmiset arvioivat itsensä tehokkaammaksi kuin ovat. He aliarvioivat ajan, joka heillä kestää tehdä erilaisia aamutoimia tai kuinka pitkä aika täytyy varata ajamiseen tai kävelemiseen. Oletko koskaan mitannut, kuinka pitkään sinulla menee tukka pystyssä sängystä nousemisen ja laitettuna ulko-ovesta ulos kävelemisen välillä, jos et pidä erityistä kiirettä mutta et haahuilekaan? Kannattaisi ehkä mitata. Katso milloin sinun pitää olla perillä. Vähennä siitä matka-aika. Vähennä siitä valmiiksilaittautumisaika. Nyt sinulla on kellonaika, jolloin sinun on alettava tehdä lähtöä. Varaa itsellesi siitäkin vielä vähän puskuriaikaa, jos kohdalle sattuu jotain odottamatonta. Jos ei satukaan, voit käyttää ajan valmistautumiseen. Katso kuitenkin myös seuraava kohta.

3. Et keskity lähtemiseen. Tämä on oma suosikkini, tai pikemminkin epäsuosikkini, koska syyllistyn siihen itse. Myöhästyin melkein oman isoäitini hautajaisista, koska minulla oli hyvin aikaa – ja aloin ripustaa pyykkiä! Kun olet menossa johonkin, keskity siihen ja tee asioita, jotka edistävät lähtöäsi. Älä ripusta pyykkiä.

4. Et usko voivasi olla täsmällinen. Pidät itseäsi myöhästelijänä etkä edes yritä parantua. Ystäväsi ovat oppineet lisäämään tapaamisaikoihinne aina vartin, koska et vain ole koskaan ajoissa. Sinulle itsellesi vartti sinne tai tänne ei ehkä ole tärkeää, mutta muista haaskaavasi myös ystäviesi kallisarvoista aikaa. Osoitat arvostavasi läheisiäsi, kun saavut ajoissa tapaamiseen.

Mistä oma myöhästelysi johtuu? Mitä aiot tehdä tavan muuttamiseksi?

Lue myös kirjoitukseni siitä, kuinka olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan!