5. lokakuuta: Tee jotain mukavaa -päivä

Tänään 5. lokakuuta on Tee jotain mukavaa -päivä. Tänään on erityinen lupa tehdä jotain oikein mukavaa, mitä vain kivaa, suurta tai pientä. Niin, tehdä se jollekin toiselle.

Jos teet hyvän työn itsellesi, hyödyt siitä yksinäsi. Jos taas teet hyvää toiselle, hyödytte siitä molemmat.

Eräässä tutkimuksessa (Michael Norton, Harvardin yliopisto) University of British Columbian opiskelijoille annettiin joko 5 tai 20 dollarin seteli ja käskettiin joidenkin käyttää se itseensä ja joidenkin taas ostaa sillä jotain jollekin toiselle päivän aikana. Illalla opiskelijoille soitettiin ja kysyttiin mitä he olivat ostaneet ja miten onnelliseksi he itsensä tunsivat.

Tulos oli, että toiselle jotain (esim. pehmolelun, kahvikupillisen) ostaneet tunsivat itsensä onnellisemmaksi käytetystä rahamäärästä riippumatta, kun taas itselleen ostaneiden onnellisuus ei ollut muuttunut. Eikä tämä tapahtunut vain rikkaassa maassa – aivan sama tulos saatiin, kun tutkimus toistettiin Ugandassa.

Kun teet toiselle jotain mukavaa, saat todennäköisesti ainakin hymyn, ehkä vastapalveluksenkin.
Ehkä hyvä lähtee jopa kiertämään. Joka tapauksessa saat itsellesi hyvän mielen.

Tee tänään jotain mukavaa ainakin yhdelle ihmiselle. Katso mitä tapahtuu!

Mitä teit? Kommentoi!

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

Morjens

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Hahmottelen näissä parin kolmen minuutin lukupätkissä sitä, millainen koti voisi lähitulevaisuudessa olla: ehkä vähemmän neliöitä, mutta myös vähemmän omistettua tavaraa, teknologia paljossa apuna, asukkailla arki hanskassa.

Bloggauksia saa mieluusti jakaa ja kommentoida. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Tykkää ja seuraa