5. lokakuuta: Tee jotain mukavaa -päivä

Tänään 5. lokakuuta on Tee jotain mukavaa -päivä. Tänään on erityinen lupa tehdä jotain oikein mukavaa, mitä vain kivaa, suurta tai pientä. Niin, tehdä se jollekin toiselle.

Jos teet hyvän työn itsellesi, hyödyt siitä yksinäsi. Jos taas teet hyvää toiselle, hyödytte siitä molemmat.

Eräässä tutkimuksessa (Michael Norton, Harvardin yliopisto) University of British Columbian opiskelijoille annettiin joko 5 tai 20 dollarin seteli ja käskettiin joidenkin käyttää se itseensä ja joidenkin taas ostaa sillä jotain jollekin toiselle päivän aikana. Illalla opiskelijoille soitettiin ja kysyttiin mitä he olivat ostaneet ja miten onnelliseksi he itsensä tunsivat.

Tulos oli, että toiselle jotain (esim. pehmolelun, kahvikupillisen) ostaneet tunsivat itsensä onnellisemmaksi käytetystä rahamäärästä riippumatta, kun taas itselleen ostaneiden onnellisuus ei ollut muuttunut. Eikä tämä tapahtunut vain rikkaassa maassa – aivan sama tulos saatiin, kun tutkimus toistettiin Ugandassa.

Kun teet toiselle jotain mukavaa, saat todennäköisesti ainakin hymyn, ehkä vastapalveluksenkin.
Ehkä hyvä lähtee jopa kiertämään. Joka tapauksessa saat itsellesi hyvän mielen.

Tee tänään jotain mukavaa ainakin yhdelle ihmiselle. Katso mitä tapahtuu!

Mitä teit? Kommentoi!

Morjens

Milla Havanka - Ammattijärjestäjä Tampere - Blogi - Täällähän on vaikka mitä!

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Tarjoilen näissä pikku lukupaloissa sinulle ohjeita, tietoa ja uudenlaisia ajatuksia. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Jos haluat tukea pienyrittäjää, se käy someaikana hyvin helposti jakamalla ja kommentoimalla kirjoituksia. Pienikin kommentti ilahduttaa. Kiitos!

Sijoitusvalmennus alkaa 11.9., nappaa paikkasi heti!

Sijoittaminen on asia, josta kaikkien kannattaisi tietää jotain. Se on keino saada lisätuloja, rahoitusta unelmien toteuttamiseen, ja halutessasi voima muuttaa maailmaa parempaan suuntaan. 🌍

Kolmen asiantuntijan verkkovalmennuksessa opit kaiken, mitä tarvitset sijoittamisen aloittamiseen! Mekaselskan lukijana saat valmennuksesta -20 % alennuksen koodilla MEKASELSKA.

Ilmoittaudu valmennukseen heti! Aloitus 11.9.

Vauhtistartti osake- ja rahastosijoittamiseen

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Tykkää ja seuraa

Seuraa Mekaselskaa somessa ja pidä järjestämisasiat mielessä!