Älä ole marttyyri, osta palvelu

Kuten tunnettua, Suomessa kuuluu kaikki tehdä itse. Valmiiksi keitetyn riisin käyttäjille ja muille uusavuttomille naureskellaan makeasti. Avutonta on monen mielestä myös käyttää siivouspalveluita, kotiapulaista, ruohonleikkaajaa tai muuta kotityön tekijää, koska kyllähän hyvä emäntä tai isäntä nämä jutut itse hoitaa. Ei väliä miten rasittavaa se on, miten paljon rahaa olisi jo pihillä säästössä, tai mitä muuta kivaa elämässään voisi tehdä.

Tänään vein takin korjattavaksi paikalliselle ompelijalle. Olisin varmaan saanut ratkenneen sauman itsekin jollakin lailla ommeltua, mutta pelkkään ompelun valmisteluun olisi mennyt varmasti pitempi aika kuin varsinaiseen ompelutyöhön – minulla ei tainnut edes olla oikeanväristä lankaa valmiina. Mieluummin käytän palvelua ja saan siististi korjatun takin pian takaisin. Rikkinäistä takkia ei tee mieli käyttää ja sen ostohinta on mennyt hukkaan, korjaustoimenpiteen hinta on taas paljon vähemmän kuin uusi takki. Kymmenen sentin ratkile tulee korjattua kunnolla alle kympillä.

Palveluja on nykyään hyvin monenlaisia. Autonkorjaaja, putkimies, sähköasentaja, kampaaja palvelevat sinua omalla tutulla alueellaan. Personal trainer vie sinua kohti kovempaa kuntoa, ravitsemusterapeutti suunnittelee ruokavaliosi, pukeutumisneuvoja auttaa valitsemaan sinulle sopivia asukokonaisuuksia.

Mutta mihin kaikkeen voit käyttää Mekaselskan apua?

Elämänmuutoksen keskellä oleva. Oletko muuttanut, eronnut tai aloittanut uuden vaativan työn?  Uuteen elämäntilanteeseen sopeutuminen vie voimiasi ja rutiinit voivat alussa olla hukassa. Kotityöt kasaantuvat ja hallinnan tunne puuttuu. Voimme tutkia yhdessä tapojasi ja luoda uusia hyödyllisiä rutiineja, joiden avulla selviät paremmin arjesta. Vähennämme elämästäsi turhia asioita, niin aineellisia kuin aineettomiakin.

Shoppailija. Onko sinun vaikea käydä kaupassa ostamatta mitään turhaa? (Tai, eihän se sillä hetkellä turhalta ostokselta tunnu.) Autan sinua tunnistamaan oman ajattelusi ja toimintamallisi ja vähentämään ostamista. Käymme läpi jo ostettuja tavaroita ja vähennämme niitä.

Vähentäjä. Onko tehtävänäsi setviä vanhempiesi tai muun vanhan sukulaisen jäämistöä? Elämäntilanteen muutos kuten yhteen muuttaminen voi myös olla tuonut asuntoon lisää tavaraa. Tuen sinua luopumispäätöksissäsi. Autan sinua konkreettisessa tavaroiden lajittelussa säästettäviin ja pois lähteviin.

Paperin alle musertuva. Onko sinulla ilmoituksia, lehtiä, mainoksia, suunnitelmia, laskuja ja muuta ongelmallista paperia, jota vain tulee lisää ja josta et selviä? Autan sinua pysäyttämään paperivirran, kohentamaan omia paperinlajittelutaitojasi ja lajittelemaan ja vähentämään olemassa olevia papereita.

Aikataulujensa kanssa solmussa oleva. Jos koet olevasi aina myöhässä, et ehdi koskaan mihinkään, kiidät kieli vyön alla paikasta toiseen ja haluat asiaan muutosta, tutkimme ajankäyttöäsi ja muita aikaan liittyviä tapojasi ja autan sinua omaksumaan terveempiä toimintamalleja.

Villin ja kurittoman koiran omistaja. Mekaselska tarjoaa myös yksityisopetusta koiranomistajille. Perustottelevaisuuden opettamisella ja koiran paremmalla ymmärtämisellä voi puuttua moneen ongelmaksi koettavaan asiaan, kuten koiran lenkkirähjäämiseen, eteisriehuntaan ja epäluotettavaan luoksetuloon.