Arvosta tavaroitasi, laita ne kauniisti paikoilleen

Laita tavarat kauniisti paikoilleen

Kun avaat vaatekaappisi oven, näetkö hyllyillä kauniita pinoja, vai muistuttaako näky enemmän sekasortoista lumpunkeräysastiaa?

Kun menet kellariisi, onko siellä laatikoita siisteissä riveissä hyllyillä vai erimuotoisten esineiden muodostamia huojuvia torneja?

Kun teet ruokaa, onko kuiva-ainekaappisi kuin apteekin hylly vai jauhorekkojen törmäyspaikka?

Muodostat suuren osan järjestyksestäsi tai epäjärjestyksestäsi niillä valinnoilla, joita teet sillä hetkellä, kun laitat tavaroita takaisin säilytyspaikkaansa.

Vaatteet eivät pidä kaapissa itsekseen pyjamapartyja – ne ovat siellä juuri niin kauniisti tai sekasortoisesti, kuin olet ne sinne laittanut.

Esimerkiksi t-paidan voi viikata kahdessa sekunnissa: peukalolla ja etusormella kiinni hartioista, paidan etumus itseä kohti — pikkusormilla käännetään hihat takapuolelle, jolloin syntyy suorakulmio — suorakulmio taitetaan tason päällä kahtia niin, että kaulus ja rintamus jäävät päälle. (Voit viikata säilytystilan mukaan vielä kerran kahtia.)

Samalla tavalla viikatut paidat voi laittaa pinoon tai riviin, ja taitteesta näkee heti, mikä paita on kyseessä. Järjestyksen säilymistä auttaa myös osastointi vaikkapa korein tai hyllynjakajin.

Yhtä siististi kannattaa asetella säilytettävät tavarat kellarikomeroon, kuiva-ainekaappiin, huivikoriin tai minne tahansa. Hallitusti pois laittaminen vie joskus hieman pidemmän ajan kuin tunkeminen, mutta, no, minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

Laittamalla käyttämäsi tavaran kauniisti takaisin paikoilleen myös ilmaiset arvostavasi kyseistä esinettä. Miksi säilyttäisit esineitä, joita et edes arvosta?

Miten kaappiin laittaa, siten sen ulos ottaa.

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Tykkää ja seuraa

Seuraa Mekaselskaa somessa ja pidä järjestämisasiat mielessä!