Ennen kuin shoppailet kaupassa, shoppaile komerossasi

Eikö minulla muka ole enää yhtään kesäkenkiä

Minimalismipelissä luovutaan joka päivä yhtä monesta tarpeettomasta tavarasta kuin monesko päivä on. Pelillistäminen ja yhteisöllisyys tekevät siitä hauskaa. Tavaroiden vähentäminen onkin nyt suosittua. Tänään lähti 15 tavaraa, katsokaapa tästä kuvasta!

Se, ettei hanki uutta, ei olekaan yhtä kiintoisaa. Miten näyttäisin Instagram-kuvassa, etten käynyt kirpparilla hankkimassa taas uutta emalipannua, vaan astiakaappini on edelleen ihan saman näköinen?

Kuitenkin se, kuinka paljon tavaroita päästää sisälle kotiinsa, on vähintään yhtä tärkeää kuin kuinka monesta onnistuu pääsemään eroon. Jos virta sisälle on katkeamaton, ei ole mitään väliä montako hiuspinniä tai rikkinäistä sukkaa vie roskikseen.

Vuosi sitten kirjoitin ajatuksiani ostolakosta, jolla olen ollut vuoden 2014 alusta lähtien. Lakkoni on jatkunut tämän vuoden puolelle. En ole puoleentoista vuoteen käynyt alennusmyynneissä, shoppaillut nettikaupoissa, en ole hankkinut uusia vaatteita, kenkiä, koruja, astioita, koriste-esineitä, mitään tavaraa.

Kuljenko siis vaatteiden puutteessa alasti? Syömmekö suoraan pöydältä? No ei. Meillä on se mitä tarvitsemme. Mitä jos haluan vaihtelua? Käyn komeroshoppailemassa.

Jokaisella meistä, joka ei ole minimalisti, on kaapeissaan vaatteita ja muita tavaroita, joiden olemassaolon on aivan päässyt unohtamaan.

Omistamme niin paljon tavaroita, ettemme muista niitä kaikkia.

Tämä on nykyään itsestäänselvyys, jota ei kyseenalaisteta. Mietipä miten hullua se oikeastaan onkaan!

Käypä tutkimassa mitä kaikkea olet unohtanut kaapin perälle. Ota käyttöön ne, mitä voi vielä käyttää. Laita kiertoon muiden käytettäväksi ne, mitkä ovat tulleet sinulle tarpeettomiksi. Opi tuntemaan kaappisi ja tavarasi. Omista vain sellaisia tavaroita, joita voit käyttää ja jotka tuntuvat hyviltä. Näin sinun ei tee mieli ostaa koko ajan uutta.

Jos haluat tehokkaan alun komeroshoppailullesi, tehdään se yhdessä!