Ensin laitetaan ruokaa ja sitten pestään seinät

Kuva: Betsssssy

Näyttääkö teillä ruoanlaiton tai leivonnan jälkeen keittiö sotatoimialueelta? Kasoittain tahmaista tiskiä, tasot ja seinät roiskeissa, sipulinkuoria lattialla.

Siistein tapa laittaa ruokaa on hakea valmis ateria muualta. Ruoan itse tekeminen on kuitenkin hauskaa. Mutta se sotku!

Miten ruoanlaittosotkun saa minimoitua ja keittiön pidettyä mahdollisimman siistinä? Tässä muutama vinkki.

* Ennen kuin aloitat, mieti kokonaisuutta. Ota tarvittavat ainekset ja välineet valmiiksi esille, niin sinun ei tarvitse tonkia kiireessä astioita, pussukoita ja rasioita kaapin perältä ja sekoittaa järjestystä.

* Jokaiseen eri vaiheeseen ei välttämättä tarvitse käyttää uutta puhdasta kulhoa tai kattilaa. Jos ainekset menevät loppujen lopuksi samaan pataan, voit valmistella ne samassa astiassa.

* Käsittele ainesosia rauhallisesti. Älä sählää, huido, pölläyttele, tunge tai roiski. Kun jotain kuitenkin roiskahtaa, pyyhkäise tahra heti pois ennen kuin se kuivahtaa. Ota rättiin aavistus astianpesuainetta pullon nokasta, niin rasvatahrat lähtevät paremmin.

* Käytä mahdollinen vaiheiden välinen odotusaika pieneen käsitiskaukseen tai välisiivoukseen (ei facebookiin tai twitteriin).

* Kuori kuorittavat suoraan biojäteastiaan.

* Laita tyhjät pakkaukset tai kuoret suoraan roskiin.

* Jos sihtisi on huono, hyödynnä taittuvia leikkuulautoja, joilta saa kaadettua silput tarkasti kohteeseen eikä sen ohi.

Ekstravinkkini on vielä tämä: astiat esipesevä koira on tosi kätevä.

Millä muilla keinoin vähennät keittiösotkua?