Erään laatikollisen tarina

Mekaselskan järjestämislaboratorio

Jokaisella tavaralla ja esineellä on pinnan alla tarina ja historia, joiden kertominen auttaa niistä luopumisessa. Vanha t-paita, vähän ruma taulu, pölyiset joulukoristeet – niissä on usein enemmän merkitystä kuin miltä päällepäin ulkopuoliselle näyttää.

Osa ammattijärjestäjän työtä on kuunnella näitä tarinoita. On niitä omastakin takaa. Tässä eräs niistä, kerros kerrokselta.

Miltä se näytti muille

Laatikollinen koiralehtiä

Kannoin juuri laatikollisen lehtiä paperinkeräykseen. Laatikko painoi yli kymmenen kiloa, en punninnut, mutta se oli kyllä painavampi kuin kymmenen kilon koiranruokasäkki.

Laatikkoa on muutettu vuosien varrella kodista toiseen.

Mitä siellä oli

Olen täyttänyt laatikkoa monta vuotta lehdillä, joita minulle on lähetetty. Olen itse pyytänyt niitä lähetettäväksi. Muistoksi itselleni. En ole juuri avannut yhtään niistä.

Mistä ne ovat tulleet

Jokaisessa lehdessä on ollut minun kirjoittamani juttu. En ole tarjonnut juttujani mihinkään, vaan niitä on pyydetty julkaistavaksi. Olen antanut kaikille luvan, kunhan saan kyseisen lehden itselleni. Olen ottanut jokaisen lehden vastaan suurella ylpeydellä ja kiitollisuudella, omia juttujani en ole tohtinut näistä lehdistä lukea.

Miksi ne ovat olleet tärkeitä

Perustin 20 vuotta sitten koira-aiheisen nettisivuston, jonne kirjoitin sivukaupalla artikkeleita erilaisista koiraongelmista ja koulutuspulmista. Se oli aikaa ennen blogeja. Koska jutut olivat hyviä tahi koska vastaavia juttuja ei netissä silloin juuri ollut, eri koiraseurat pyysivät saada julkaista niitä omissa tiedotuslehdissään.

Siihen, mikä näytti päällisin puolin vain isolta kasalta vanhoja lehtiä, olikin kiteytetty iso osa entistä elämääni, asiantuntijuutta ja arvostusta.

Miksi nyt luovun niistä

Nyt kuitenkin tunnistan menneeni eteenpäin ja haluan kyseisten lehtien viemän tilan uuteen käyttöön.

Raahasin lootan omin lihasvoimin pihan poikki kiittäen mielessäni lähettäjiä kaikista lehdistä, kippasin sisällön keräyslaatikkoon ja palasin keventynein sylein ja mielin takaisin kotiin.

Säilytyslaatikko on erinomaisessa kunnossa (kannattaa aina satsata laadukkaisiin välineisiin!) ja laitoin siihen seuraavia asioita kypsymään ja mahdollista luopumispäätöstä odottelemaan.

Jos tuntuu siltä, että tarpeettomasta luopuminen sujuisi paremmin, jos saisit kertoa samalla esineiden tarinoita ja muistella niihin liittyviä tapahtumia, tulen mielelläni tueksesi ja kuuntelijaksi. Yhdessä tehden et myöskään juutu liikaa muistoihin vaan pääset järjestämisessä eteenpäin.