Hyllyillä on turha säilyttää tyhjiä laatikoita

Kaikkeen tottuu, mitä joka päivä katselee! Tämäkin näky alkoi näyttää aivan normaalilta. Muovipussin tursukoita, irtopapereita, tyhjiä laatikoita. Tänään halusin raivata sieltä pois sen mikä ei sinne kuulu ja laittaa loput paremmin järjestykseen.

Vasemman reunan pikku pahvilaatikot sisälsivät hiirien tavaroita, kun hyllyn oikeassa reunassa vielä oli pikku siimahäntien asumus. Nyt kun hiiret on haudattu pensaan alle, laatikot ovat tyhjentyneet mutta jääneet siihen viemään tilaa. Vein ne ullakolle kassiin jossa minulla on muitakin koreja ja laatikoita.

Laatikoista vielä vähän asiaa. Ihmiset monesti ajattelevat, että tavarakasat ja kaaoksen saa häviämään, kun ostaa vain enemmän laatikoita, kaappeja ja muita säilytyskalusteita. Minulle käy yleensä niin, että mitä enemmän järjestän, sen enemmän laatikoita jää tyhjilleen. Älä siis missään tapauksessa varaudu ammattijärjestäjän käyntiinkään ostamalla valmiiksi koreja ja laatikoita. Sinulla todennäköisesti on jo tarpeeksi ennestääkin, ja jos ei ole, parempi ostaa ne vasta sen jälkeen kun tiedetään, mitä varten niitä tarvitaan ja minne ne laitetaan.

Kynttilälautasen vieressä olleet valkoiset muovikorit, jotka ovat lemppareitani tukevuutensa ja yksinkertaisen muotoilunsa takia, pääsivät käyttöön ruokakaappiin. Laitoin niihin viimeiset irtonaiset pussukat ja askit hyllyiltä.

Kirjahylly, jonka suurraivaus meillä vielä odottelee (mietin maalaisinko samalla lundiat valkoisiksi), sisältää kaikenlaisia pikku kasoja hyllyjen reunalla. Nämä kiinan merkkien opettelukortit siirsin järjesteltävään hyllyyni, koska ne mahtuivat nyt hyvin siihen eivätkä unohdu.

Rakkaalla puolisollani on tapana kerätä paperikasoja. Tällainen pinkka löytyi alahyllyltä. En puutu sen sisältöön, mutta laitoin sen avokoteloon.

Sinisessä muovipussissa oli tällainen löytö. Ne ovat kiinalaisia herkkuja, kuivattua erittäin mausteista lihaa. Ulkonäkö muistuttaa kakkapökälettä. Maistoin yhtä vähäsen enkä oikein vakuuttunut. Olemme saaneet ne lahjaksi. Ne on ollut tarkoitus viedä miehen toimistolle suursyömäreiden natusteltaviksi (tiedättehän miten kahvihuoneen pöydästä häviää vähitellen mikä tahansa kuivunut pulla kun tarpeeksi odottelee), mutta jotenkin ovat vain jääneet tuohon. Heitin ne loppujen lopuksi pois, en halua enää olla vastuussa niistä.

Johto, jonka tarkoitusta en tiedä. Toivottavasti mieheni tietää. Laitoin sen nipsulla nätisti kasaan ja laitoin muiden johtojen sekaan. Nuo käsilaukun näköiset nipsut toimivat hyvin ohuehkojen johtojen järjestelijöinä!

Sain hyllyiltä turhat pois ja loput riviin – ja pölytkin tuli pyyhittyä kunnolla – eli tehtävä suoritettu.

Tässä mitali! 

P.S. Mutta mitä sisältää alahyllyn vihreä muovipussi? Se saa oman postauksensa jossain vaiheessa. Kyseessä keräilyyn liittyvä asia, joka ansaitsee todellakin tulla paremmin säilytetyksi!