Kaiken se nielee (eli kuinka siivoat säläkaapin)

Sinne menee teippi, sinne menee ketjurasva, sinne menee laastarit, sinne menee kukkaruukut, sinne menee lamput, sinne menee mökkisortsit, sinne menee pihalyhdyt, sinne menee suojalasit, suksivoide, maalisuti ja korjaamista vaativa lelu. Tädiltä tullut kamala patsas, minne se laitetaan? No sinne. Missä näiden epämääräisten muovinpalasten, joita en edes tunnista, paikka on? Laita ne vaikka sinne.

Jaa minne? Tämän blogin lukijoilla on erinomainen mahdollisuus kuulua siihen suureen kansanosaan, jonka kotoa löytyy tämä kaiken nielevä kaluste. Kyse on kaiken sälän kaapista. Moni saattaa jopa huokaisten kysyä, onko muunkinlaisia kaappeja olemassa.

Jotta voisit laittaa pöydillä ja hyllyillä levällään lojuvat tavarasi jonnekin, sinulla pitää olla tilaa kaapeissa. Ja tilaa saadaan niin, että katsotaan mitä kaapeissa on, määritellään sen tarpeellisuus, turhasta hankkiudutaan sopivalla tavalla eroon ja tarpeelliset laitetaan oikeille paikoilleen. Kaikki kaapeissanne oleva ei varmasti ole tarpeellista. Olet luultavasti jo onnellisesti unohtanut, mitä kaapin perällä on.

Ota käsittelyyn yksi hylly kauhujen kaapistanne. Yksi tavara kerrallaan:

  • mikä se on?
  • mihin sitä käytetään?
  • käytätkö sitä usein?
  • missä käytät sitä?
  • kuuluuko se yhteen jonkin kokonaisuuden kanssa?

Sinulla saattaa olla varaosia tai käyttöohjeita laitteeseen, jota et enää omista. Sinulla saattaa olla talvirompetta parhaalla hyllyllä, kun kevät on jo vauhdissa. Yritä löytää turhia tavaroita.

Yritä koota kokonaisuuksia, vaikkapa remppaamiseen liittyvät tavarat, paketointiin liittyvät tavarat.

Ota esineet pois muovipusseista ja laita ne läpinäkyviin säilytyslaatikoihin kaltaistensa kanssa, niin saat tilan tehokkaampaan käyttöön.

Muista nimetä laatikot, niin löydät etsimäsi nopeasti!

Järjestä kaappia vaikkapa tunti kerrallaan. Jos yrität saada sen kerralla kuntoon, väsyt ja vaivut epätoivoon.

Järjestyksen puute johtuu usein siitä, ettei ole aikaa miettiä esineen oikeaa paikkaa kun se pitäisi saada pois käsistä. Kummasti on aina aikaa sitten etsiä sitä esinettä, kun sitä tarvittaisiin.

Jos sinulla on kroonisia vaikeuksia löytää sopivia paikkoja esineillesi ja ne ovat jatkuvasti hukassa, voisit ehkä hyötyä henkilökohtaisesta järjestämisavusta. Kun kaapin saa kerran kuntoon, järjestys on helpompi ylläpitää jatkossa.

Kommentoi mitä “aarteita” kaiken sälän kaapistasi löysit!