Kaksi kuukautta jouluaattoon, oletko jo ehtinyt tehdä kaiken?

Tänään on tasan kaksi kuukautta jouluaattoon. Tässä kohdassa olisi hyvä antaa viikko-viikolta ja päivä-päivältä -lista tehtävistä, jotka täytyy saada aikaiseksi ennen joulua. Joululahjat, leivonnaiset, siivous, pöytäliinojen silitys, ruokapöydän koristeet – paljon on tekemistä ja aika käy vähiin.

Mutta koska olen minä, en anna sellaisia ohjeita ja listoja.

Jos viihdyt keittiössä, suunnittele ihmeessä herkullinen menyy alku-, pää- ja sen seitsemän sortin jälkiruokineen.

Jos tykkäät siivota, ehdit varmasti kaikki kaapitkin läpi kahdessa kuukaudessa.

Haluan kuitenkin muistuttaa, ettei joulun idea ole ajaa itseään piippuun tekemällä asioita, joita äiti, isoäiti, isoäidinäiti ja koko historiasta piinaavasti tuijottavien esiäitien kaarti on aikoinaan tehnyt, Sinun ei tarvitse tehdä niistä mitään, jos et halua.

Järjestä niin, että sinulla ja kuka kanssasi pyhiä mahdollisesti viettääkin on mukavat oltavat. Jokaiselle se tarkoittaa eri asioita. Jos haluatte syödä pakastepizzoja ja katsoa zombileffoja läpi jouluyön, se on ihan ookoo.

Jos teillä on hyvä perusjärjestys ja siivoatte säännöllisesti, ei joulusiivouksen tarvitse olla sitä kummempi. Kukaan ei tietääkseni vietä joulua kaapissa, joten niitä ei tarvitse mitenkään erityisesti hinkata. Muistan hyvin yhden joulun, joka uhkasi mennä pilalle, kun hinkkasin vihaisena saunaa puhtaaksi juuri ennen joulurauhanjulistuksen alkua, koska pitihän saunan olla puhdas. Siinä oltiin jo melko kaukana joulun hengestä.

Mikäli tavaroilla ei ole vielä omaa paikkaansa ja niitä on ehkä turhan paljonkin, ehdit hyvin raivata ja karsia ennen joulua. Siinäpä hyvä motivaattori: joulu rojusta vapaassa kodissa! Ehkä löydät jopa joululahjaideoita omista kätköistäsikin? Älä kuitenkaan laita roinaa kiertoon, anna lahjaksi vain todella tarpeellista.

Älä stressaa epäolennaisista asioista. Keskity tärkeimpään: perheeseen, ystäviin, kiitollisuuteen, ystävällisyyteen, hyvän voittoon. Tuo valoa talven keskelle olemalla ihana rentoutunut itsesi. Möröt jääkööt pyhäinpäivän yöhön!