Kuinka voi käyttää kapeaa säilytyslaatikkoa

Kuinka voi käyttää kapeaa säilytyslaatikkoa

Selailen mielelläni kuvia ja katselen videoita säilytysratkaisuista, haltioidun laatikoista ja innostun kaikesta kätevästä – niin ehkä sinäkin, kun lisää järjestystä ja toimivuutta elämääsi haluat.

Olen tosin luultavasti astetta tai kahta höpsömpi. Tavallisempaa olisi ehkä hihkua ja hiplata tuotteita kauppojen naistenvaate- tai kenkäosastolla, minä taas etsin aina säilytys- ja konttoritarvikeosastot ja hiplaan siellä huokaillen kaikenlaisia ihanuuksia.

Harmillisesti useat netissä näkemäni kätevät jutut puuttuvat täkäläisten kivijalkakauppojen valikoimista. Toisaalta en haluaisi tavarakauppiaaksi, mutta toisaalta minua kiehtoisi eräänlainen kätevien asioiden verkkokauppa. Ehkä tästä haaveesta tuleekin vielä totta! Hui, nyt kirjoitin sen tänne…

Eräs tuote, joita en ole juuri nähnyt täällä, on kapea ja pitkä laatikko, joka sopii esimerkiksi ruoka- tai vaatekaappiin hyödyntämään kaapin koko syvyyden. Moni asiakkaani valittaa sitä, että vaatekaappi on liian syvä eikä sen takia ole hyvin käytettävissä.

Ostin eräästä ulkomaisesta verkkokaupasta tällaisia 46 senttiä syviä muovilaatikoita kokeillakseni, miten ne toimisivat eri paikoissa.

Meillä on astianpesukoneen vieressä kapea syvä välikaappi, jossa olemme pitäneet limsapulloja ja pannunalusritilää. Laitoin pullot laatikkoon. Laatikossa on pohjassa pyörät, joten se on helppo vetää ulospäin eikä tarvitse kurotella niin syvälle.

 

(Laatikon kanssa syntyi samalla ahaa-idea ritilän nostamisesta kaapin seinälle. Toteutuksesta puuttuu vielä kunnon koukut.)

Toinen paikka, johon keksin pistää kapean mutta syvän laatikon, oli vaate/varastohuone. Hylly oli hieman liian leveä kahdelle Smart Store -laatikolle ja reunaan kerääntyi joitain irtotavaroita. Laitoin tavarat laatikkoon, jonka leveys oli juuri oikea.

Vaatekaapissakin laatikko tuntui tehokkaalta. Rullasin isommasta laatikosta olohousut uuteen kapoiseen. Tilaa se säästi, mutta housujen rullailusta on vähän enemmän vaivaa kuin taittelusta. Jos sitä ei usein tarvitse tehdä, miksei!

Muita käyttöjä tällaiselle pitkulaiselle laatikolle voisi olla esim. kattilankansien, pannunalusten tai säilykepurkkien säilytys. Juuri nyt kekkasin, että läppärinikin mahtuu laatikkoon, joten voisin ehkä kehittää siitä kotitoimiston piilopaikan…

Onko teillä kapeita tai syviä vähän hankalia säilytyspaikkoja, jotka kaipaisivat parempaa ordninkia? Sinulla saattaakin jo olla samantapaisia laatikoita, esimerkiksi kukille hankkimasi mutta vähälle käytölle jääneet parvekelaatikot.