Kaupungin sisäinen kierrätys vähentää ostotarpeita

Kaupungin sisäinen kierrätys vähentää uuden ostamisen tarvetta

Jyväskylän aiemmin miehittämätön keskusvarasto on nyt kaupungin sisäinen kierrätysvarasto. Varasto kätkee sisuksiinsa kaikkea uimahallin varakaakeleiden ja kanoottien väliltä – mitä sieltä ei löydy, sitä ei varastonhoitajan mukaan tarvitakaan.

Lue lisää

Danderyd on reilun 32 000 asukkaan kunta Ruotsissa Tukholman lähellä. Siellä on syyskuussa avattu kunnan sisäinen kierrätysportaali Reko Danderyd.

Portaalin avulla ylimääräiset tai käyttämättä olevat kunnan kalusteet ja muut tarvikkeet voivat löytää uutta käyttöä joltain toiselta osastolta. Portaali toimii kuin Tori.fi, sinne voi laittaa ilmoituksen esimerkiksi ylimääräisestä työpöydästä, pöydän tarvitsija hakee sen sitten itse käyttöönsä.

Kunnassa uskotaan, että kalusteiden uudelleenkäytöllä voidaan säästää veronmaksajien rahaa ja ehkä jatkossa muuttaa ostamis- ja poisheittämistottumuksia laajemminkin.

Lue lisää Lue vielä lisää

Tampereen kaupungin intranetissä avautui vuoden 2015 alussa Kierrätin, joka on “henkilökunnan kirpputorin tapaan toimiva foorumi yksiköiden ylimääräisille kalusteille ja muulle irtaimistolle”.

Lue lisää

Turun kaupunki ja Sitra toteuttivat kalustekierrätyspilotin, jonka tavoitteena oli saada ylijäämähuonekalut uudelleen käyttöön verkko- ja mobiilisovelluksena toimivan kierrätysjärjestelmän avulla.

Lue lisää Lue lisää

Sipoossa on avattu myymälä, josta kuntalaiset voivat ostaa omakustannehinnalla kunnan tiloista käytöstä poistettuja huonekaluja.

Lue lisää

Millaisia kierrätysjärjestelmiä teidän kaupungissanne on? Vinkkaa, niin päivitän mieluusti tänne!