Käytä aikasi oikein. Jotkut minuutit ovat tärkeämpiä kuin toiset

Kaikille meille annetaan saman verran aikaa käytettäväksi joka päivä: 24 tuntia eli 1440 minuuttia. Jotkut tuntuvat kuitenkin saavan enemmän aikaan kuin toiset ja jotkin minuutit ovat olennaisempia kuin toiset.

Yhden minuutin sääntö. Tee mikä tahansa eteesi sattuva tehtävä, jos sen voi tehdä korkeintaan minuutissa. Kirjoitin tästä omankin tekstin.

Viidessä minuutissa koti kuntoon joka ilta. Käytä joka ilta ennen nukkumaanmenoa viisi minuuttia tavaroiden paikoilleen laittamiseen. Järjestyksessä olevaan kotiin on mukava herätä. Jos et joskus muuta ehdi, järjestä edes keittiö.

Tomaatilla tehokkuutta töihin. Pomodoro-menetelmässä, joka on saanut nimensä tomaatin näköisestä keittiöajastimesta, työskentelet tiiviisti 25 minuuttia ja pidät sitten 3 minuutin tauon. Pitemmät sessiot eivät ole enää yhtä tuotteliaita, pieni tauko virkistää ajatukset.

Porrasjuoksulla eroon elintasomahasta. Uuden vielä käynnissä olevan tutkimuksen mukaan 3 minuuttia hyvin korkeatehoista harjoitusta viikossa riittää pitämään sinut kunnossa. Menetelmän nimi on HIIT (high-intensity impact training).

Nuku tehokkaaksi. 15-30 minuutin päiväunoset lisäävät tehokkuuttasi ja tekevät hyvää terveydellesi, ne vähentävät esimerkiksi sydänvaivojen riskiä. Päiväunien ottaminen töissä ei pitäisi vain olla sallittua vaan suositeltavaa.

Image courtesy of Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

Morjens

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Hahmottelen näissä parin kolmen minuutin lukupätkissä sitä, millainen koti voisi lähitulevaisuudessa olla: ehkä vähemmän neliöitä, mutta myös vähemmän omistettua tavaraa, teknologia paljossa apuna, asukkailla arki hanskassa.

Bloggauksia saa mieluusti jakaa ja kommentoida. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Tykkää ja seuraa