Käytä aikasi oikein. Jotkut minuutit ovat tärkeämpiä kuin toiset

Kaikille meille annetaan saman verran aikaa käytettäväksi joka päivä: 24 tuntia eli 1440 minuuttia. Jotkut tuntuvat kuitenkin saavan enemmän aikaan kuin toiset ja jotkin minuutit ovat olennaisempia kuin toiset.

Yhden minuutin sääntö. Tee mikä tahansa eteesi sattuva tehtävä, jos sen voi tehdä korkeintaan minuutissa. Kirjoitin tästä omankin tekstin.

Viidessä minuutissa koti kuntoon joka ilta. Käytä joka ilta ennen nukkumaanmenoa viisi minuuttia tavaroiden paikoilleen laittamiseen. Järjestyksessä olevaan kotiin on mukava herätä. Jos et joskus muuta ehdi, järjestä edes keittiö.

Tomaatilla tehokkuutta töihin. Pomodoro-menetelmässä, joka on saanut nimensä tomaatin näköisestä keittiöajastimesta, työskentelet tiiviisti 25 minuuttia ja pidät sitten 3 minuutin tauon. Pitemmät sessiot eivät ole enää yhtä tuotteliaita, pieni tauko virkistää ajatukset.

Porrasjuoksulla eroon elintasomahasta. Uuden vielä käynnissä olevan tutkimuksen mukaan 3 minuuttia hyvin korkeatehoista harjoitusta viikossa riittää pitämään sinut kunnossa. Menetelmän nimi on HIIT (high-intensity impact training).

Nuku tehokkaaksi. 15-30 minuutin päiväunoset lisäävät tehokkuuttasi ja tekevät hyvää terveydellesi, ne vähentävät esimerkiksi sydänvaivojen riskiä. Päiväunien ottaminen töissä ei pitäisi vain olla sallittua vaan suositeltavaa.

Image courtesy of Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net