Kehtaisitko päästää minut katsomaan kaappeihisi?

Minulle soitti mies, joka olisi ollut ammattijärjestäjän tarpeessa. Oli iso talo täynnä tavaroita. Raivaus oli jo aluillaan, hänellä olisi ollut yhtä sun toista menossa kirpparille ja nettimyyntiin. Hän olisi tarvinnut kaikenlaista asiaan liittyvää apua. Olin jo kalenteri kädessä varaamassa miehelle tutustumisaikaa, kun hän alkoi nieleskellä. Lopulta hän sai sanottua, ettei hän oikein voi päästää minua tulemaan, koska talossa on niin paljon tavaraa. Hänen pitäisi ensin saada vähän siivottua ja järjesteltyä. Mitkään rauhoittelut ja selittelyt eivät auttaneet, ahdistus talon täyttäneestä roinasta oli liian suuri.

Hän ei ole missään tapauksessa ainoa laatuaan. Paljon pienemmänkin tavaramäärän omistava voi ahdistua siitä, että joku ulkopuolinen näkisi millaista sisällä on. Mitä tuo minusta ajattelisi, jos katsoisi komeroihini ja kellariini? Pitäisikö hän minua jotenkin epäonnistuneena ihmisenä? Halveksuisiko hän minua? Pilkkaisiko hän kotiani?

Pitäisikö hän minua jotenkin epäonnistuneena ihmisenä?

Sinulla on kotona nyt sellaista kuin siellä on. Tavaraa on paljon tai todella paljon. Olet kerännyt sitä vuosien varrella ja se on ottanut ylivallan. Olet yrittänyt tehdä asialle jotain. Olet vienyt tavaraa pois, mutta sitä on tullut aina vähintään samaa tahtia takaisin. Tilanne tuntuu toivottomalta. Ystäviäkään ei voi enää oikein kutsua käymään.

Kuulet ammattijärjestäjistä ja pohdit pitkään, voisiko sellainen auttaa sinua. Yrität vielä kuitenkin yksin tai ehkä jonkun lähisukulaisen ei-niin-kannustavalla tuella.

Kun viimein lähetät minulle sähköpostia tai soitat, tiedän että olet ottanut todella pitkän ja rohkean askeleen. Sinulla on nyt kotona sellaista kuin on, mutta haluat muuttaa asian. Onnittelen sinua! Miten sellainen ihminen voisi olla epäonnistunut, joka haluaa muutosta parempaan? Vain se epäonnistuu, joka kaatuu eikä nouse ylös!

Jos tavarakaaos tuntuu painavan sinua, älä arastele. En halveksu kotiasi tai kaaostasi. Se on vain tilanne, josta lähdetään liikkeelle.

Kotonasi on nyt sellaista kuin siellä on, mutta siellä ei tarvitse olla sellaista enää ensi vuonna samaan aikaan. Haluan auttaa sinua viihtymään kodissasi. Kehtaa vain päästää minut sisälle, kiität itseäsi myöhemmin!