Kestävän kehityksen toimenpidesitoumus

Tein tänään sitoumus2050.fi-sivulla kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksen.

Kestävän kehityksen toimikunta päätti perinteisen strategian sijaan laatia hallinnon ja eri toimijatahojen yhteisen Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen vuonna 2013. Yhteiskuntasitoumuksessa toimikunta yhdessä muiden toimijoiden kanssa sitoutuu edistämään kestävää kehitystä työssään ja toiminnassaan. Tavoitteiden ja toimenpidesitoumusten toteuttamista edistetään ja seurataan Suomen kestävän kehityksen toimikunnassa. (lähde)

Tällainen oma sitoumukseni on:

Kestävän kuluttamisen ja arjen resurssiviisauden edistäminen kodeissa

Sitoumuksen lyhyt kuvaus
Haluan yritystoiminnallani edistää kestävää kuluttamista ja arjen resurssiviisautta. Haluan ehkäistä kertakäyttökulutusta ja luonnonvarojen tuhlausta.

Päätavoite
Luonnon kantokykyä kunnioittavat elämäntavat

Muut tavoitteet
Hiilineutraali yhteiskunta
Resurssiviisas talous

Mitä uutta sitoumuksessa on
Suomessa on vielä melko uutta palvelu, jossa yksityisasiakasta autetaan käyttämään omistamiaan tavaroita tehokkaasti ja siirtämään itselleen tarpeettomat tavarat muiden hyödynnettäviksi. Perinteisesti ihmiset ostavat tavaroita, jotka unohtuvat ajan mittaan kaapin perälle vaille käyttöä, täysin resurssitehottomasti. Ammattijärjestäjän palvelun avulla nämä tavarat löydetään ja saadaan käyttöön joko itselle tai muille tarvitseville.

Palvelun yhteydessä keskustellaan myös ostamisen muokkaamisesta kestävämpään suuntaan esim. suunnittelemalla ostokset paremmin etukäteen, suosimalla laatua, välttämällä kertakäyttötuotteita ja pidentämällä jo ostettujen tuotteiden elinikää huoltamalla ja korjaamalla.

Annan myös asiakkailleni tietoa erilaisista jakamistalouden yrityksistä ja toimintamuodoista, joilla resursseja voidaan käyttää vielä tehokkaammin yhdessä. 

Olethan mukanani näissä kestävän kehityksen ja arjen resurssiviisauden teoissa! 

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Morjens

Milla Havanka - Ammattijärjestäjä Tampere - Blogi - Täällähän on vaikka mitä!

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Tarjoilen näissä pikku lukupaloissa sinulle ohjeita, tietoa ja uudenlaisia ajatuksia. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Jos haluat tukea pienyrittäjää, se käy someaikana hyvin helposti jakamalla ja kommentoimalla kirjoituksia. Pienikin kommentti ilahduttaa. Kiitos!

Tykkää ja seuraa