Kierrätä, lennätä SER, lääkkeet ja paristot

Mikä yhdistää laturia, paristoa ja nenäsumutetta? Mitään niistä ei saa laittaa tavalliseen roskikseen.

Paristot ja akut ovat sekajätteessä tulipaloriski. Lisäksi niiden sisältämät raaka-aineet jäävät tällöin kierrättämättä. Kierrätyspisteille vietyinä paristojen ja akkujen sisältämistä raaka-aineista keskimäärin puolet voidaan kierrättää materiaaleina. Jätelaitosten polttoprosesseja ei myöskään ole suunniteltu metallipitoiselle jätteelle.

Lue eri paristotyyppien eroista ja paristojen kierrätyksestä Recser Oy:n loistavalta ohjesivustolta Paristokierrätys .

SER-jätteestä olenkin kirjoittanut aikaisemmin blogipostauksessa Miten vanhasta kännykästä pääsee eroon ja miksi se kannattaa.

Käyttämättä jääneet tai vanhentuneet lääkkeet eivät myöskään kuulu kaatopaikalle. Ne ovat enemmän tai vähemmän ympäristömyrkkyjä, ja antibiootit voivat luonnossa synnyttää resistenttejä kantoja. Lääkejätettä otetaan vastaan apteekeissa.

Meillä näiden kaikkien keräys mahtuu roskakaappiin ja niin varmasti teilläkin. Muista myös tyhjentää keräysastiat aika ajoin. Minä vien kuvan jätteet eteenpäin tänään, entä sinä?

Morjens

Milla Havanka - Ammattijärjestäjä Tampere - Blogi - Täällähän on vaikka mitä!

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Tarjoilen näissä pikku lukupaloissa sinulle ohjeita, tietoa ja uudenlaisia ajatuksia. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Jos haluat tukea pienyrittäjää, se käy someaikana hyvin helposti jakamalla ja kommentoimalla kirjoituksia. Pienikin kommentti ilahduttaa. Kiitos!

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Tykkää ja seuraa

Seuraa Mekaselskaa somessa ja pidä järjestämisasiat mielessä!