Kiertolaissunnuntai

Tänään vietin kiertolaissunnuntaita. Samalla kun sain palautettua kirjaston kirjan, kävin vähän nuuhkimassa supersuositun peräkonttikirppiksen tunnelmaa ja vierailin Työväenmuseo Werstaassa Vaatevallankumous-kampanjaan kuuluvalla vaatteidenvaihtotorilla sekä tekstiilinäyttelyssä.

Peräkonttikirppis on kaupunkilehti Moron ja Tampereen ev. lut. seurakuntien yhteisponnistus. Kaikki myyntipaikkojen jaosta ja Tapulikahvilasta kertyvät tuotot menevät seurakuntien ruoka-apua jakavalle RuokaNysselle. Tänä vuonna erikoisuutena oli delfinaarion vanhojen tavaroiden huutokauppa. Sieltä olisi saanut ostaa vaikkapa pieniä märkäpukuja.

Työväenmuseo Werstas on Finlaysonin alueella. Vaatevallankumous-päivän kunniaksi siellä oli vaatteidenvaihtotori, jonne sai sopivasti viedä mennessään ja tuoda tullessaan. Salissa esiteltiin myös tekstiilien tuotantoa ulkomailla ja siihen liittyviä ongelmia.

Werstaalla on useita näyttelyitä. Tutustuin Espanjan sisällissodan aikaisiin julisteisiin ja kuuntelin työväen lauluja. Yksi näyttelyistä on Tekstiiliteollisuusmuseo, joka kertoo tekstiilien valmistuksen historiaa ja tekstiilityöntekijöiden tarinoita. Tampereen tekstiiliteollisuudella on pitkä historia. Täällä toimineita yrityksiä ovat mm. Finlayson, jonka tehtaalla syttyivät Pohjoismaiden ensimmäiset sähkövalot, Tampella, Suomen Trikoo ja Klingendahl. Moni näistä on jäljellä enää vain paikannimenä.

Suosittelen lämpimästi Werstaalla käyntiä, jos olette huudeilla!

Tässäpä vielä ”virallinen” Vaatevallankumous-kuva paita väärinpäin. Tämä trikoopaita on Nanson valmistama.

 

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Morjens

Milla Havanka - Ammattijärjestäjä Tampere - Blogi - Täällähän on vaikka mitä!

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Tarjoilen näissä pikku lukupaloissa sinulle ohjeita, tietoa ja uudenlaisia ajatuksia. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Jos haluat tukea pienyrittäjää, se käy someaikana hyvin helposti jakamalla ja kommentoimalla kirjoituksia. Pienikin kommentti ilahduttaa. Kiitos!

Tykkää ja seuraa