Kiinnostava bongaus: Arjen tulevaisuus -podcast

Lentolaite

Huomasin tänään aivan sattumalta Twitteristä, että Yle Puheella on alkanut uusi huomispäivän arkielämästä kertova ohjelma Arjen tulevaisuus. “Luvassa n. 20h asiaa asumisen muuttumisesta”, lupasi toimittaja Jarmo Laitaneva.

Yle Areenasta ohjelman sai tilattua kätevästi podcastina. Kuuntelin juuri ensimmäisen osan samalla kun reippailin Horhan metsässä ihanassa aurinkoisessa säässä.

Heti käytiin erittäin kiinnostava keskustelu asumisesta ja liikkumisesta. Tuleeko kaupungistumiselle vastaliike, auttaako digitalisaatio toimimaan ekologisemmin, onko älykoti vain teknofriikkien juttu… Huomispäivän asujien ja liikkujien eli nykypäivän lasten visioitakaan ei oltu unohdettu, he haaveilivat mm. älyseinistä, itsestään petautuvista sängyistä ja lentävistä taloista, Kickstarterkin tiedettiin, mistä ällistyin.

Suosittelen!

“Kiistelemmekö edelleen omistus- ja vuokra-asumisen eduista? Hoitavatko robotit siivouksen, kokkauksen ja muut kotityöt? Asummeko kaikkien palvelujen pilvenpiirtäjissä kuvun alla, vai maakuopassa periferiassa, omavaraisuutta vaalien? Yle Puheen Arjen tulevaisuus -ohjelma kertoo huomispäivän elämästä. Oman näkemyksensä kertovat tulevaisuuden tutkijat, suunnittelijat, rakentajat sekä myös asujat.”

Arjen tulevaisuus -ohjelma Yle Puheella maanantaisin klo 15-16 ja Yle Areenassa