Kodin imu

Kuva: Fabio Bruna

 Työn imu on uudehko käsite työ- ja organisaatiopsykologiassa. Se tarkoittaa työstä nauttimista, työintoa ja omasta työstä koettua ylpeyttä. Työn imun kokeminen edistää työviihtyvyyttä, terveyttä ja luovuutta. Sen avulla ihminen jaksaa haastavissakin työoloissa ja nauttii työstään.

Haluan nostaa sen rinnalle myös kodin imun.

Jos työn imu on sitä, että on innostunut uuden työpäivän alkaessa ja työstä saa nautintoa, kodin imu olisi vastaavasti innostusta kotiin pääsemisestä ja nauttimista omasta kodista ja läheisistä ihmisistä.

Tunnetko että kotisi on

  • innostava
  • merkityksellinen
  • energiaa antava
  • nautinnollinen
  • luovuuttasi ruokkiva?

Puutteellinen työhyvinvointi on yhteydessä mm. huonompiin työsuorituksiin ja aikomukseen vaihtaa työpaikkaa. Puutteellinen kotihyvinvointi taas saattaa johtaa huonompiin rentoutumissuorituksiin, aikomukseen vaihtaa parisuhdetta, jopa sairastumiseen.

Millä voisit lisätä kotisi ja perheesi imua?

Auttaisiko elämän yksinkertaistaminen tavaroita ja sitoumuksia vähentämällä, oleelliseen keskittyminen, ajan antaminen läheisillesi?

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

Morjens

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Hahmottelen näissä parin kolmen minuutin lukupätkissä sitä, millainen koti voisi lähitulevaisuudessa olla: ehkä vähemmän neliöitä, mutta myös vähemmän omistettua tavaraa, teknologia paljossa apuna, asukkailla arki hanskassa.

Bloggauksia saa mieluusti jakaa ja kommentoida. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Tykkää ja seuraa