Kuinka vessapaperi ei lopu koskaan

Suomalainen vessapaperivalmistaja Serla heittää paperipeliin uuden valtin – jatkossa rullissa on 30 prosenttia enemmän arkkeja. Serlan Brand Manager Mari Rautio kertoo Talouselämän uutisessa: ”Tutkimuksemme mukaan kuluttajat toivovat vessapaperilta ennen muuta riittoisuutta. Heitä harmittaa kesken loppuva vessapaperirulla ja wc:ssä tyhjänä odottava hylsy.”

Tutkimuksesta luettuani näin silmissäni kaikki ne tuhannet raukat haromassa harmistuneina hylsystä viimeisiä riittämättömiä paperiarkkeja. Emmekö me kaikki olekin olleet siinä tilanteessa!

No, oikeastaan ei. Meillä ei lopu vessapaperirulla kesken eikä wc:ssä odota hylsy tyhjänä. (Joskus kansi on ylhäällä, mutta sitä en ole vielä ratkaissut.) Näin se käy:

1. Vessassa on varattu tila vararullille. Meillä on talouspaperiteline, johon menee juuri kaksi wc-paperirullaa. Tietty tila on tärkeä, jotta näkee heti, onko siinä vararullia vai ei.

2. Viikkosiivoukseen kuuluu käsisaippua-annostelijoiden ja vararullatelineen täyttäminen. Säännölliset rutiinit vähentävät muistamisen tarvetta.

3. Viimeistään silloin kun vararullatelineen täyttämisen jälkeen rullat ovat loppu, kirjoitetaan kauppalistaan ”wc-paperi” ja täytetään varastot mahdollisimman pian.

Vaikka rullassa olisi miten paljon paperia, aina se viimeinen arkki sieltä kuitenkin tulee vastaan.

Sen sijaan että ostaisit 30 % pidempiä vessapapereita, paranna rutiinejasi 30 %, niin vessapaperisi ei lopu koskaan.

+++

P.S. Juuri tulleen tiedon mukaan vessapaperin loppumista voi viivyttää myös sillä, ettei kukaan ota viimeistä arkkia. Allaolevissa kuvissa on havainnollistettu, kuinka monta käyttäjää voi välttyä hylsyn tyhjenemiseltä, jos kukin käyttää aina puolet jäljelläolevasta arkista.

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Morjens

Milla Havanka - Ammattijärjestäjä Tampere - Blogi - Täällähän on vaikka mitä!

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Tarjoilen näissä pikku lukupaloissa sinulle ohjeita, tietoa ja uudenlaisia ajatuksia. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Jos haluat tukea pienyrittäjää, se käy someaikana hyvin helposti jakamalla ja kommentoimalla kirjoituksia. Pienikin kommentti ilahduttaa. Kiitos!

Tykkää ja seuraa