Kymmenen käskyä pitävät kodin järjestyksessä

Kuva: Shawn Rossi

Järjestyksen ylläpitäminen ei ole rakettitiedettä. Se ei kuitenkaan synny itsestään, eikä siihen riitä yksi suursiivous vuodessa. Muutama yksinkertainen periaate estää tilpehöörien ja tavaroiden kertymisen pöydille ja kaappeihin.

Apartment Therapy listaa järjestyksessä olevan kodin kymmenen käskyä.

1. Elä tilasi mukaan. Käytettävissä olevan tilan pitäisi määritellä rajat omistamasi tavaran määrälle, ei toisin päin. Jos kaappitila loppuu, ei aina kannata hankkia isompaa kaappia.

2. Vähennä usein. Vaikka sinulla olisikin nyt sopivasti tavaroita, niitä kertyy salakavalasti lisää. Käy läpi tavarasi muutaman kerran vuodessa ja luovu niistä, joita et enää käytä.

3. Paikka kaikelle. Jos pöydillä lojuu paljon esineitä, jotka eivät kuulu oikein mihinkään, ehkä niille kannattaa suunnitella säilytyspaikat. Järjestä esineet käyttötarkoituksen mukaan vaikkapa laatikoihin ja koreihin.

4. Sälälaatikkoa tarvitaan aina. Ei kannata tuhlata liikaa aikaa jokaisen teippirullan ja muun usein käytettävän pikku tavaran säilytyspaikan arpomiseen. Laita ne sälälaatikkoon.

5. Kaikki paikalleen. Kun olet käyttänyt jotain esinettä, laita se takaisin paikoilleen. Se ei ole aina helppoa, mutta kun sitä tekee sitkeästi ja ajatuksella, jossain vaiheessa siitä tulee tapa.

6. Säilytä tavaroita siellä missä käytät niitä. Näin teet paikoilleen laittamisesta helpompaa.

7. Pysäytä roina jo ovella. Kun sinulla on ulko-oven luona laskutilaa, voit sortteerata sisään tulevat tavarat turhiin ja olennaisiin jo ennen kuin ne pesiytyvät vaikkapa keittiön pöydälle.

8. Ala paperittomaksi. Skannaa dokumenttisi, käytä sähköisiä laskuja.

9. Ymmärrä että elämässä tärkeintä ovat kokemukset, eivät tavarat. Mainokset pommittavat meitä jatkuvasti yrittäen vakuuttaa meille, että elämä on onnellista vain jos ostamme kaikenlaisia tavaroita. Tutkimukset kuitenkin ovat osoittaneet, että tavaroiden sijaan onnea tuovat kokemukset ja elämykset. Ne eivät myöskään vie tilaa kaapeissa.

10. Ole itsellesi armollinen ja yritä uudestaan. Kenenkään koti ei ole täydellinen. Bloggaajat ottavat kuvia sopivasta suunnasta. Sisustuslehtien asuntoja on ollut stailaamassa kokonainen tiimi ihmisiä. Jos koti lipsahtaa taas räjähtäneeseen kuntoon, ei se mitään. Täytyy vain yrittää uudelleen!

Morjens

Milla Havanka - Ammattijärjestäjä Tampere - Blogi - Täällähän on vaikka mitä!

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Tarjoilen näissä pikku lukupaloissa sinulle ohjeita, tietoa ja uudenlaisia ajatuksia. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Jos haluat tukea pienyrittäjää, se käy someaikana hyvin helposti jakamalla ja kommentoimalla kirjoituksia. Pienikin kommentti ilahduttaa. Kiitos!

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Tykkää ja seuraa

Seuraa Mekaselskaa somessa ja pidä järjestämisasiat mielessä!