Lämpenee, kylmenee… Löydä kadonnut älysormus nRF Connectin avulla

Minulla ja puolisollani on käytössä Oura-älysormukset. Joskus sormus pitää laittaa sivuun jonkin toimen ajaksi, ja onpa se joskus valahtanut sormesta tahattomastikin. Yleensä sen löytää jälkiään pitkin palaamalla, mutta on tullut vastaan toivottomalta tuntuvia tilanteita.

Esimerkiksi kun käänsimme kukkapenkkiä ja sormus luiskahti jonnekin mullan sekaan. Ehkä. Kaivoimme ja pyörittelimme multaa käsin, mutta pelkäsin että sormus menee vain syvemmälle.

Sormus on kovin pieni esine, ja vaikka tietäisi että se on jossain takapihalla tai vaikka sisällä talossa, sitä ei välttämättä kovin helposti löydä. On hyödyllistä, jos pystyy edes vähän rajaamaan etsintäaluetta ja varmistumaan, että se todella on jossain siellä.

Älysormuksessa on se hyvä puoli tavalliseen metallisormukseen verrattuna, että se on Bluetooth-yhteyden päässä. Vaikka sormusta ei voi nähdä, sen signaalin voi aistia oikeilla työkaluilla. Sama pätee tietysti muihinkin päällä oleviin bluetooth-laitteisiin.

Olemme löytäneet omat hukkuneet sormuksemme tällä tavoin:

Lataa puhelimeesi applikaatio nimeltä nRF Connect for Mobile, tekijänä Nordic Semiconductor ASA.

Mene Scanner-välilehdelle ja valitse ylhäältä Scan.

Skannauksen jälkeen sormuksesi näkyy listassa muiden aktiivisten Bluetooth-laitteiden kanssa. Valitse se suosikiksi koskettamalla Bluetooth-logoa vasemmassa reunassa, logon alle tulee tähti punaisella pohjalla.

Avaa laitelistan yläpuolelta suodatinvaihtoehdot (alussa siinä kohdassa lukee No filter). Aivan alin vaihtoehto on Only favorites. Laita siihen ruutuun rasti. Poistu filttereistä koskettamalla ruutua filtterien ulkopuolelta.

Nyt listassa pitäisi näkyä vain se laite jonka valitsit suosikiksi. Vedä (swipe) laitteen nimestä oikealle, niin esiin tulee käyrä. Se näyttää laitteesi signaalin vahvuuden. Mitä lähempänä puhelimesi on laitetta, sitä korkeammalle käyrä nousee.

Loppu onkin vain kuumaa-kylmää-leikkiä. Liiku tarpeeksi hitaasti, että käyrä ehtii mukaan.

Iloista jälleennäkemistä laitteesi kanssa!