Lapsille ei vielä tarvitse kertoa, mutta mietitään vähän jo koulun alkua

Koulu alkaa taas

Kun meidän junnu meni ykkösluokalle, mietin kovasti koulun alun organisointia ja hienon opiskelupaikan järjestämistä hänen huoneeseensa legonrakennuspöydän tilalle. Todellisuudessa hän teki aina pienet läksynsä keittiön pöydän kulmalla, ja legot saivat jäädä työpöydälle.

Nyt hän on aloittamassa jo viidennen luokan. Lukujärjestykseen tulee uusia aineita ja koulupäivät pitenevät. Esitelmiin pitää kuulemma alkaa merkitä tarkasti lähdeviitteet.

Todo-listani tälle viikolle on pitkä. Koulunalkua koskevat mm. seuraavat tehtävät:

* tarkista opiskeluvälineet: onko tarpeeksi kunnollisia kyniä, lyijyjä, kumeja, värikyniä, ovatko penaali ja reppu kunnossa. Uusi penaali löydettiin komeroshoppailemalla, pyyhekumi on hankittava. Lyhin värikynä oli noin sentin pituinen, niitä löytyy onneksi kotoa lisää.

* lataa koulumatkat matkakortille

* raivaa koulupöytä

* tarkista onko hyvää kontaktimuovia jäljellä. Kirjojen päällystys on hauskaa hommaa, kun muovi on tarpeeksi paksua ja tekniikka on hallussa!

* tarkista ja laita nimi sisäkenkiin

* tarkista onko tarpeeksi sopivan kokoisia vaatteita. Jumprahuit kun nuo koululaiset kasvavat silmissä! Kesällä ei ole lahkeen pituus ollut niin nöpönuukaa, mutta koulussa pitäisi varmaan näyttää jokseenkin siistiltä.

* hommaa verho rappuun näköesteeksi. Junnun huone on parvella, jonne ei ole ovea. Yksityisyyden tarve kasvaa koko ajan.

Katsotaan mitä muuta tässä tulee eteen, kun koulunkäynti toden teolla käynnistyy.

Tässä järjestellessä olen löytänyt huoneesta yli ison ikeakassillisen pelejä, autoratoja ja mitä lie lahjaksi saatuja muurahaispesiä, joita ei enää pelata ja joista osaa ei edes ole avattu paketistaan. Vien niitä kierrätykseen ja teen tilaa kaappeihin. Elämä etenee ja komerot saavat uudenlaista täytettä!

Millaisia koulunaloituspuuhia teillä on meneillään?

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Morjens

Milla Havanka - Ammattijärjestäjä Tampere - Blogi - Täällähän on vaikka mitä!

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Tarjoilen näissä pikku lukupaloissa sinulle ohjeita, tietoa ja uudenlaisia ajatuksia. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Jos haluat tukea pienyrittäjää, se käy someaikana hyvin helposti jakamalla ja kommentoimalla kirjoituksia. Pienikin kommentti ilahduttaa. Kiitos!

Tykkää ja seuraa