Meille tuli koiranpentu

Koiranpentu apiloiden keskellä

Meillä on kaikki mullin mallin, päät pyörällä, matot rullalla ja sydän sykkyrällä. Meille on saapunut uusi perheenjäsen. Pieni pörröinen koiranpentu, joka mutustelee kaikkea, villiintyy ja nukahtaa. Se katselee maailmaa avoimin silmin. Kaikki on sille uutta ja ihmeellistä. Kaikkea voi vähän maistaa.

En vielä tiedä millainen siitä tulee ja mitä sen kanssa aletaan harrastaa. Tutustutaan ensin vähän toisiimme. Eihän sillä ole vielä edes nimeä! Tuhat loistavaa ehdotusta, miten niistä voi valita? Ehkä nimeksi jääkin Pentu.

Pentu haluaa nyt lähettää terveisiä pentukuumeisille ihmisille.

Me koirat olemme laumaeläimiä emmekä halua olla yksin. Pärjäilemme kyllä työpäivän ajan mutta meillä on kauhean kurjaa, jos emme ole laumamme kanssa. Jotkut meistä syövät vaikka reiän seinään, ettei tarvitsisi olla yksin.
 
Me koirat tykkäämme liikkua. Kuka enemmän, kuka vähemmän, mutta meidät on kuitenkin luotu liikkumaan (niin kuin teidät ihmisetkin). Tykkäämme sellaisista ihmisistä, jotka vievät meitä pitkiin seikkailuihin. Me tylsistymme ja lihomme, jos emme saa tarpeeksi liikuntaa.
Me koirat haluamme tehdä juttuja. Haluamme oppia uutta, nuuskia, juosta. Jos meillä on tylsää, keksimme kyllä itse itsellemme tekemistä. Jotkut niistä meidän jutuista eivät ehkä miellytä teitä ihmisiä.
Me koirat elämme monta vuotta, toivottavasti paljon enemmän kuin kymmenen. Meitä pitää saa ulkoiluttaa, ruokkia, hoitaa pitkän pitkän aikaa. Se on monta säkkiä ruokaa ja monta eläinlääkärikäyntiä. Toivottavasti vain rokotuksia, mutta joskus sairastumme ja se on kuulkaa kallista, koska sairastumme aina päivystysaikana. Meitä ei voi ottaa kaikkialle mukaan, meille pitää olla tarvittaessa hoitopaikka.
 
Me koirat emme osaa mitään ihmisten sääntöjä. Teidän ihmisten pitää opettaa meitä. Jos te ette opeta, me opimme omin päin miten maailmassa selvitään. Sitten te ihmiset olette yleensä vihaisia.
 
Me koirat olemme pienenä aika lapsellisia, niinkuin tekin ihmiset olette pienenä olleet. Emme osaa pidättää, emme tiedä mitä saa jyrsiä, säikymme hassuja juttuja ja olemme liian uteliaita. Olkaa meidän kanssamme kärsivällisiä ja johdonmukaisia ja ohjatkaa meitä palkiten, niin meistä kasvaa iloisia, hyvin käyttäytyviä koiria, joista voitte olla ylpeitä.


Pentu toivottaa kaikille oikein ihanaa kesäistä viikkoa!

Ruoste-koiran elämää voit seurata sen omasta vlogista

Lue myös: Nahka tykkää putsauksesta – pidä koiran panta ja talutushihna kunnossa