Miksi pelkkä järjestely ei auta

Kävin lähisukulaisen luona talonvahtiasioissa. Katseeni sattui tällaiseen hyllyyn.

Luulenpa että monen lukijankin kotoa löytyy tällaista säilytystilaa. Tässä hyllyssä säilytetään kirjoja, DVD:itä, vanhoja puhelimia, käyttöohjeita, valokuvakansioita, matkamuistoja, osoitetarroja, kaupanpäällisinä saatuja halpiskoruja, veroilmoituksia, latureita ym. ym. ja vielä kerran ym. Alla olevassa kuvassa on kaikki hyllyillä ollut tavara samassa kasassa. Kaapin ovia en avannut.

Voitte varmaankin arvata, kuinka paljon pölyä hyllyillä ja tavaroiden päällä oli.

Koska minä en tietenkään ilman omistajan osallistumista voinut hävittää mitään, mahdollisuudet hyllyn siistimiseen olivat rajalliset. Vein kirjat oikeaan kirjahyllyyn ja DVD:t kaltaistensa seuraan. Laitoin yhdelle hyllylle kaikki elektroniikkatavarat, samoin toimistotarvikkeet ryhmittelin keskenään, korut ja kellot keskenään ja muistoesineet keskenään. Liput ja laput joiden olemassaolon oikeutusta epäilin, asetin muovitaskuun läpikäymistä varten. Todennäköisesti osalla hyllyyn jääneistä tavaroista olisi parempi paikka ihan muualla, mutta senkin pohtimiseen tarvitaan keskustelua tavaroiden omistajan ja käyttäjän kanssa. Ainakin tavarat kannattaa laittaa (nimikoituihin) koreihin, jotta yleisilme rauhoittuu.

Hylly tarvitsisi järjestelyn lisäksi myös raivausta.

* Vanhat kamera- ja puhelinlaatikot pahvinkeräykseen
* Vanhat turhat kamerat ja puhelimet SER-keräykseen muistin tyhjennyksen jälkeen, akut ongelmajätteenä paristokeräykseen
* Matkamuistot kauniisti esille seinälle tai muuten tyhjälle hyllylle
* Laturit, videokasetit, käyttöohjeet laatikoihin pois avohyllyiltä näkyvistä
* Vanhentuneet paperit erilleen ajankohtaisista, hävitys joko suoraan paperinkeräykseen tai silppurin kautta
* Ovatko kaikki kellot, silmälasit käytössä? Tuleeko ilmaiskoruja käytettyä?

Jos tavaraa on vain liikaa, ei riitä että siirtelee sitä huoneesta ja hyllystä toiseen. Sitä on myös karsittava. Siivous helpottuu, oikeat tavarat löytyvät oikealla hetkellä ja huoneissa on viihtyisä oleskella.

Ei tavaraa, vaan avaraa – houkutteleeko ajatus?

Morjens

Milla Havanka - Ammattijärjestäjä Tampere - Blogi - Täällähän on vaikka mitä!

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Tarjoilen näissä pikku lukupaloissa sinulle ohjeita, tietoa ja uudenlaisia ajatuksia. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Sisumarket, pienyrittäjien kauppapaikka

Sisumarketista voi ostaa suomalaisen pienyrittäjän palveluita, kursseja, lahjakortteja ja lippuja. Ostamalla näitä autat varmistamaan, että kaikki ne palvelut, joita sinä ja yrityksesi olette tottuneet käyttämään, ovat saatavilla ensi syksynäkin.

Sisumarket logo

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Tykkää ja seuraa

Seuraa Mekaselskaa somessa ja pidä järjestämisasiat mielessä!