Mistä aita on matalin

Kuva: Sludge G

Mirkku tekee töitä tietokoneen ääressä. Lounasaika saapuu, mutta hommia piisaa. Mirkku menee keittiöön ja ottaa keksin.

Niki tulee koulusta. Hän heittää takin ja kengät eteisen lattialle. Äiti ei tykkää.

Jertsa tuntee itsensä vähän pyöreäksi. Kuntopyöräilyn sijaan hän lösähtää sohvalle ja nappaa kaukosäätimen käteensä.

Miksi, oi miksi?

Mirkkua, Nikiä ja Jertsaa voi toki haukkua laiskoiksi, muttei se tee asioita paremmiksi. Mirkku väsyy, Nikin takki on huomennakin lattialla ja Jertsa lihoo lihomistaan.

Kun sinä itse tai perheenjäsenesi (tai vaikkapa koirasi) eivät toimi halutulla tavalla, kannattaa katsoa vähän ympärilleen ja miettiä miksi.

Varsin usein syy on siinä, että oikein tekeminen on tehty vaikeaksi, ja väärin tekeminen helpoksi.

Mirkku ottaa keksin, koska keksit ovat keittiön pöydällä purkissa. Lounaan tekemiseen pitäisi keittää perunoita ja silputa salaattia ja mitä kaikkea.

Niki heittää takin lattialle, koska takin paikka on eteiskomerossa naulassa, joka on vähän liian korkea Nikille, ja kiinni oleva liukuovi on raskas siirtää.

Jertsa lihoo, koska vaimo on sisustanut kuntopyörän betoniseinäiseen varastohuoneeseen parin laatikon taakse, ettei se häiritse silmää.

Yhtäkkiä alkaa olla paljon helpompaa ymmärtää Mirkkua, Nikiä ja Jertsaa, vai mitä. Olet varmasti itsekin jättänyt yksinkertaisiakin ja hyödyllisiä asioita tekemättä, koska ne vain tuntuivat liian hankalilta.

Jos haluat syödä oikeaa ruokaa lounaalla ja olet laiska kokki, jätä edellisen päivän päivällisestä itsellesi tähteitä tai ota edes mikroateria. Jotain, mikä on valmiiksi annoksena ja voit lämmittää sen nopeasti.

Jos lapsesi jättävät tullessaan ulkovaatteet hujan hajan, järjestä niille helposti käytettävä paikka, vaikkapa koukku lapsen korkeudelle. Mitä useampi ovi, rappu tai avattava laatikko on matkalla, sen todennäköisemmin tavara ei paikalleen löydä.

Jos tykkäät katsella telkkaria ja sinun pitäisi liikkua enemmän, laita hyvä ystävä rohkeasti se kuntopyörä telkkarin eteen! Sohva ilmentää laiskaa luonnetta, pyörä dynaamisuutta – näin voit asian sisustusintoilijaystävillesi selittää.

Tee hyödylliset asiat itsellesi helpoiksi. Mistä voit madaltaa aitaasi päästäksesi haluamaasi tavoitteeseen?