Mistä aloittaa, kun pitäisi aloittaa vähän joka paikasta?

Tiedättehän sen tunteen? Jotain tärkeämpää ajateltavaa ja tehtävää on ollut meneillään jonkin aikaa. Ehkä tärkeä työprojekti, tai koko perhe on ollut kipeänä. Sitten tulee paluu todellisuuteen. Näette ympärillänne hirvittävät röykkiöt sinä aikana kasaantunutta tavaraa, roskaa, pyykkiä, paperia, vaatteita. En laita tähän kuvaa, koska osaatte varmasti kuvitella tai muistella miltä moinen näyttää.

Jotenkin pitäisi taas saada arkielämä raiteilleen ja kämppä kuntoon! Mistä aloittaa, kun pitäisi aloittaa vähän joka paikasta?

1. Siivoa keittiö. Ruoanlaitto on eri muodoissaan oleellinen osa useimpien arkea, ja sitä on mukavampaa ja terveellisempää tehdä puhtaissa tiloissa puhtain välinein. Kerää tiskit kasaan ja anna astianpesukoneen tai tiskiharjan soida. Tyhjennä keittiön tasot sinne kuulumattomasta tavarasta ja pyyhi ne puhtaiksi. Raivaa ruokapöytä.

2. Lajittele postit. Et ole ehkä ehtinyt tai jaksanut katsoa läpi postia, vaan olet tehnyt siitä ison kasan. Jos ne ovat levällään, tee niistä kasa. Aloita ylimmästä paperista. Laita mainosposti paperinkeräykseen. Avaa kirjekuoret. Pitääkö sinun muistaa jokin päivämäärä? Laita se kalenteriin. Pitääkö tärkeä asiakirja säilyttää? Laita se kansioon.

3. Poista roskat. Ota iso jätesäkki ja lähde kiertämään asuntoa. Laita roskat säkkiin. Yritä lajitella pahvit, tölkit ja muut kierrätettävät materiaalit erikseen jos vain jaksat, ympäristö kiittää. Vie roskasäkki ulos asti.

4. Laita likaiset vaatteet pyykkiin. Täytä pyykkikori kaikilla ympäriinsä lojuvilla vaatteilla, jotka löydät. Ei tarvitse tässä kohtaa miettiä, onko se puolipitoinen vai ei. Laita pyykkikone pyörimään.

Olet tehnyt jo todella paljon. Vielä pitäisi jaksaa!

5. Hoida pyykkihuolto loppuun. Laita märät vaatteet kuivumaan. Taittele kuivat puhtaat vaatteet kaappiin.

6. Luo siisti nurkkaus. Raivaa ja siivoa jokin alue, vaikka edes sohva. Laajenna siistiä aluetta vähitellen. Älä vain siirrä tavaroita ahtaammalle, vaan käy niitä läpi. Jokainen väärässä paikassa oleva tavara on väärässä paikassa. Laita se oikeaan paikkaansa, tai vie se edes oikeaan huoneeseen. Jatka puuhaa jonkin verran joka päivä säännöllisesti kunnes kaikki on paikoillaan. Kaikkea ei tarvitse saada valmiiksi heti. Kun sinulla on edes yksi siisti nurkkaus, voit rentoutua siellä.

Tsemppiä urakkaan!

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Morjens

Milla Havanka - Ammattijärjestäjä Tampere - Blogi - Täällähän on vaikka mitä!

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Tarjoilen näissä pikku lukupaloissa sinulle ohjeita, tietoa ja uudenlaisia ajatuksia. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Jos haluat tukea pienyrittäjää, se käy someaikana hyvin helposti jakamalla ja kommentoimalla kirjoituksia. Pienikin kommentti ilahduttaa. Kiitos!

Tykkää ja seuraa