Mitä amppelikukka opetti minulle elämästä

 Amppelikukkani, valkoinen kaunis rehevä kellokasvi, oli mennyt huonoon kuntoon. Tilanne hyppäsi sananmukaisesti silmille, kun taas kerran löin kulkureitillä roikkuvaan ruukkuun pääni. Katsoin kasvia tarkemmin. Kaikki sen kukat olivat lakastuneet vaaleanruskeaksi tahmaksi. Olin varma että se oli kuollut.

Otin kasvin alas huonosti sijoitetusta koukustaan ja tarkastelin sitä. Tilanne näytti pahalta. Voisiko kukan vielä pelastaa? Olin jo siirtänyt sen turvaan paahtavalta auringolta varjon puolelle, mutta ei se näyttänyt viihtyvän sielläkään.

Muistin äkkiä, että kasvista kuului nyppiä kuolleet kukat pois. Jos lakastuneet kukat jättää paikoilleen, ne alkavat kehittää siemeniä ja vievät kasvilta energiaa.

Aloin nyppiä kuolleita kukkia pois. Niitä oli paljon ja urakka näytti toivottomalta. Kukanroippeiden takana ja alla oli lisää kukanroippeita. Nypin ja nypin ja nypin ja manailin, miksei tätäkään ollut tullut mieleen tehdä aiemmin.

Yhtäkkiä huomasin, että kaikkien lakastuneiden kukkien alla on uusia nuppuja. Jokaisen kuolleen kukan alla piilotteli ainakin viisi nuppua.

Jatkoin nyppimistä. Sormet menivät tahmeiksi ja selkä jäykistyi, mutta paljastin joka nyppäisyllä lisää pikku kukanalkuja.

Kun olin valmis, kasvi näytti täysin uudistuneelta ja valmiilta avaamaan kymmenittäin uusia valkoisia kelloja.

Miksikö kerron sinulle kukkien hoidosta? Tuolla kukalla ja sinulla on jotain yhteistä. Sinunkin on hyvä nyppiä säännöllisesti lakastuneet ja turhat asiat ja esineet elämästäsi pois ja antaa tilaa uudelle. Tavarat, harrastukset, sitoumukset, joita et tarvitse ja joista et enää nauti, vievät sinulta aikaa ja energiaa, jota voisit käyttää uusista elämyksistä nauttimiseen.

Minä aion nyt nyppiä amppelikukkani useammin, jotta se jaksaa kukkia kauniina koko kesän. Mitä tarpeetonta sinä voisit poistaa kodistasi ja elämästäsi tänään?

P.S. Kukka opetti myös sen, että milloin vain voi tapahtua jotain odottamatonta, joten kannattaa nauttia kesäsateen tunnusta kasvoilla. Ja sen, että kiireisen autoilijan ajoreitin lähellä ei kannata pitää kukkaa kesäsateessa, voi jäädä alle.

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Tykkää ja seuraa

Seuraa Mekaselskaa somessa ja pidä järjestämisasiat mielessä!