Montako omistat? Laske, hämmästy, laita liikkeelle.

Score yourself
Kuva: Internet Archive Book Images

Kuningaskuluttaja heitti jokin aika sitten ilmoille vaatehaasteen, jossa piti laskea ja ilmoittaa kuinka monta vaatekappaletta omistaa. Samassa hengessä poimin esimerkinomaisesti muutamia muita tavaroita ja laskin, montako sellaista meillä on.

Pyyhkeet, lakanat.
16 kylpypyyhettä. Säilytetään kylppärin hyllyssä. Pärjäisimme hyvin vähemmällä – kolme käytössä, kolme pesussa, pari vierasvarana. Pari pyyhettä toimii itse asiassa nyt välillä kissanpetinä, ainakin karvoista päätellen.
21 vessojen pikkupyyhettä esim. käsipyyhkeiksi. Pärjäisimme vähemmällä, mutta ne mahtuvat nyt rullattuina ongelmitta pieneen hyllyynsä.

Käsipyyhkeiden säilytys wc:ssä

4 pussilakanasettiä meidän aikuisten käytössä, lisäksi pari kolme vierasvarana. Pärjäisimme kahdella setillä, toinen käytössä, toinen pesussa.

Keittiö.
19 juomalasia, joista samaa sarjaa on 9. Niitä on sen verran ettei tarvitse pestä vajaita koneellisia tiskiä. Käsitiskin varassa pärjäisimme hyvin vähillä syömäastioilla.
2 isoa kattilaa höyrytysosineen, kaksi pienempää kattilaa, kissankalankeittokattila, pieni voinsulatus- tai kastikekattila, jota en ole käyttänyt juurikaan.
Astiakaappiemme sisällöstä kirjoitin aiemmin näin

Sisustus.
Kaksi sohvaan kuuluvaa tyynyä ja neljä muuta sisustustyynyä, joista kolme ei juuri koskaan käytössä. Sängyllä neljä sisustustyynyä, joita voi käyttää tukena lukiessa.
7 erikokoista kukkamaljakkoa, mikä on ihan liikaa, koska meillä on hyvin vähän paikkoja, joissa voisi pitää leikkokukkia.
Olen kirjoittanut aiemmin sisustusblogien houkutuksista.

Ruoka.
2 avaamatonta kahvipakettia.
2 ananaspalapurkkia.
Ruokakaapin huonosti hyödynnetyt: merisuola, kikherneet, hillosokeri.
Lue ruokahävikistä.

Vaatteet:
23 tavallista sukkaparia + muutama urheilusukkapari ja muutama varreton sukkapari
Huivien tilanne on dokumentoitu omana kirjoituksenaan.

Konkreettinen laskeminen aiheuttaa kaksi asiaa. Tulee ensinnäkin kumma inspiraatio sekä laittaa laiskat tavarat liikkeelle – joko ahkerampaan käyttöön itselle tai lahjoittaa ne eteenpäin enemmän tarvitsevalle. Toiseksi tarve ostaa ihan varmuuden vuoksi uudet sukat vähenee huomattavasti, kun huomaa omistavansa jo ihan tarpeeksi.