Montako lasta teillä on?

Monessa lapsiperheessä harmaita hiuksia aiheuttavat liian pienet säilytystilat. Vaatteet eivät mahdu vaatekaappeihin, lelut eivät mahdu lastenhuoneeseen.

Eivätpä kai, jos kullakin lapsella on kymmenen lapsen edestä tavaraa.

1. Karsi säännöllisesti

Poista välillä joukosta rikkinäiset, parittomat, uloskasvetut vaatteet ja lelut. Laita ylimääräiset kiertoon. Leluja ja vaatteita voi todellakin olla liikaa.

Mitä enemmän vaatteita teillä on, sitä enemmän pyykkiä teillä on. Pestävää, lajiteltavaa, taiteltavaa. Mitä enemmän leluja on esillä, sen vaikeampaa on päättää millä leikkiä ja sen rasittavampaa keräillä niitä kasaan joka puolelta.

2. Älä osta liikaa

Tämä on vaikea. Tämä on tosi vaikea. Maailma on täynnä ihania kauniita lastenvaatteita ja mainioita leluja. Älä osta niitä kaikkia.

Iloitkaa niistä, jotka teillä jo on, ja käyttäkää niitä hyvin ja huolellisesti. Panosta laatuun ja monikäyttöisyyteen.

3. Järjestä kaikelle helppo säilytys

Jos lapsi tykkää vaihdella vaatteita monta kertaa päivässä, kokoa vaatearkku josta lempivaatteet on helppo ottaa ja helppo laittaa takaisin. Opeta laittamaan likaiset pyykkikoriin siellä, missä riisuudutaan pesua varten.

Suunnittele joka lelulle oma paikka. Se voi olla hyllyllä, säkissä, laatikossa, arkussa, lokerossa, kuminauhan alla seinällä. Sinne täytyy olla nopeaa ja hauskaa kerätä lelut päivän päätteeksi.

Niin montako lasta teillä olikaan?

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Tykkää ja seuraa

Seuraa Mekaselskaa somessa ja pidä järjestämisasiat mielessä!