Muistikortin asennus

Minulla on työkäytössä uusi pikku tabletti, joka kulkee mukana käsilaukussa ja jolla voin puhelinta helpommin käyttää sähköistä kalenteria ja muita palveluita. Ostin siihen eilen muistikortin saadakseni lisää tallennustilaa.

Tablettiin voi laittaa kaksi SIM-korttia, ja muistikortin aukko on toisen sim-aukon päällä samassa reiässä. Niin, kuka typerys suunnittelee moisen kukkasen. On vain ajan kysymys, milloin toinen typerys sitten tunkee muistikortin väärään aukkoon. Eikä se tule pois.

Yritän muotoilla ongelmaani sosiaaliseen mediaan. “Muistikortti meni väärään reikään. Mikä avuksi. Kumihanskat ja pinsetit kokeiltu. Apua.” Onneksi kukaan vääräleuka ei ehdota vierasesineen poistoa terveysasemalla. Tabletin tekninen tukihenkilö kertoo meilitse varovaisesti kahdesta ruuvista, joilla takakansi on kiinni, mutta omalla vastuulla sitten.

Erilaisten lupaavien mutta lipsuvien otteiden jälkeen saan väläyksen. Ehkä ongelmani ratkaisee joka henkilön yleistyökalu: jesari. Tällä harmaalla supervoimalla olen aiemmin korjannut mm. toppahousut.

Leikkaan rullasta pienen siipaleen ja kiinnitän toisen pään jämähtäneeseen muistikorttiin kuin langan vastaan hangoittelevaan maitohampaaseen. Syvä hengähdys, tasainen veto – ja kortti on irti!

Sitten seuraa tämän kirjoituksen varsinainen pihvi – kaikki välineet piti vielä laittaa takaisin paikoilleen.

– muistikortti oikeaan aukkoon tabletissa
– muistikortin pakkaus riekaleineen pahvi- ja muovikeräykseen
– jesari teippilaatikkoon
– sakset saksikoukkuun seinälle
– pinsetit (kaksi erilaista) vessan pikkukoriin

Done!