Muovipussiraivaus toi tilaa muovien kierrätykselle

Nykyään voi lasin, metallin, biojätteen ja pahvin lisäksi kierrättää myös muovipakkauksia. Niitä muuten tulee paljon. Minulla on ollut huono omatunto niitä sekajätteen sekaan tunkiessani, joten olen alkanut kerätä niitä erilleen. Säilytyspaikkana on toiminut keittiön kaapin nupissa roikkuva iso muovikassi – eipä kovin komeata.

Kurkkasin roskiskaappiin ja mietin, voisiko sinne jotenkin saada tilaa muovinkeräykselle. Jos teillä on uusi, iso keittiö, ei varmaankaan tuota hankaluuksia varata jotain kaappia tai laatikkoa tähän tarkoitukseen. Meillä on pieni, vanha, vielä remontoimaton keittiö, jonka alakaappitilasta suuri osa menee vieläpä hukkaan kulmissa. Jos haluaa säilyttää jotain uutta, jostain vanhasta täytyy luopua.

Kriittinen katseeni kohdistui muovipusseihin. Käytämme nykyään kauppareissuilla kangaskasseja, mutta muovikasseja on kertynyt ajan mittaan vaateostoksilta ja mistä lie. Olen tunkenut osan Ikean wc-rullaputkeen ja osan muoviseen roskislaatikkoon. Kyllä niitä on kulunutkin viedessä vaatteita ja tavaroita kierrätykseen ja nyt muovinkeräyksessä. mutta hyvin hitaasti.

Siihen nähden pusseja oli hiukkasen liikaa!

Erottelin pusseista reilun kokoiset, joita voisi käyttää kierrätyskuljettimina, perinteiset kauppakassit sekä matkoilta jääneet hauskat muistokassit. (Muistokassien kategoriaa vähän kyllä edelleen kyseenalaistan, mutta niitä ei ollut montaa.)

Kun luulin jo saaneeni roskiskaapin viereisen hankalan perätilan tyhjäksi, sieltä löytyi vielä lisää muovipusseja.

Olen myös säästänyt pussinsulkijoita 🙂 Niillä on välillä suljettu liian täysiä roskiksia, kun sangat eivät ole yltäneet kunnon solmuun. Eipä noita ihan noin paljon tarvitsisi säästää. Vaikka niissä on metallia, ne lajitellaan kuivajätteeseen.

Projektinaikainen kaaos häviää lattialta aivan pian.

Lopputulos: omat paikat astianpesuaineelle, biojätepusseille, tavallisille muovipusseille, etikalle ja käsitiskiaineelle. Tyhjää tilaa muovinkeräykseen. Vein kierrätys-muovikassit samaan kaappiin, minne kerään kierrätykseen meneviä tavaroita. Laitoin myös isot paperikassit paperinkeräykseen, kun niitä ei meillä käytetä mihinkään, onpahan vain säästetty jos joskus on sellainen tullut otettua.

Kierrätys sujuu: biojäte, muovijäte, kuivajäte, takana pullot ja tölkit, oikealla lasit ja metallit sekä patterit ja apteekkiin menevät.

Kertyykö teillä muovipusseja liikaa?
Toimiiko kierrätys ja lajittelu hyvin vai hyvin huonosti?

(Inspiraatio tuli täältä: Kaleva.fi: Lukijoiden muovipussikätköt julki – lähetä kuvia!)