Nahka tykkää putsauksesta

Milloinkas olet viimeksi putsannut nahkakenkäsi? Talvikausi on vaihtumassa kesäkaudeksi ja talvikengät on hyvä huoltaa ennen säilöön laittamista. Säilössä olleet nahkanilkkurisikin voivat kaivata vähän kiiltoa pintaan.

Omaan kenkähuoltooni kuuluu irtolian putsaus harjalla, plankkaus ja kiillotus pehmeällä kankaalla, vaikkapa vanhalla t-paidan palasella. Alla olevassa kuvassa molemmat kengät on plankattu, mutta vain toinen on kiillotettu.

Olen ollut heppatyttö ja ratsastuksen lisäksi minulla oli hoitohevosia. Tehtäviimme kuului kaikenlaisia tärkeitä hoitotoimia. Yhdet parhaimmista muistoistani siltä ajalta liittyvät rauhallisiin sunnuntaipäiviin satulahuoneessa suitsia ja satuloita pesten ja rasvaten ja ystävien kanssa turisten. Rakastan vieläkin valjasrasvan tuoksua. Hevosten hoito on jäänyt taakse, mutta koirillamme on nahkahihnat, joiden kanssa saan toteuttaa putsausviettiäni. Hihnat onkin hyvä pitää kunnossa, että niitä on turvallista käyttää. Hapertunut nahka voi napsahtaa poikki.

Hihnojen putsausta varten ostin aitoja heppatuotteita. Etualan kätevässä annostelijassa oleva valjassaippua riittää sellaisenaan puhdistuksen lisäksi hoitamaankin nahkaa, mutta tehohoitoon voi käyttää valjasrasvaa. Sitä tarvitaan esimerkiksi jos nahka pääsee kastumaan.

Kaikki lukot auki ja osat irti! Hevosen suitsissa on vähän enemmän osia, tämä menee helposti.

Laittakaapa perheen nahkahommelit kuntoon! Ja muistakaa vanha sanonta: Missä voi sulaa, siellä nahka palaa. Eli älkää säilyttäkö nahkavarusteita liian lämpimissä tiloissa.

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

2 kommenttia

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Morjens

Milla Havanka - Ammattijärjestäjä Tampere - Blogi - Täällähän on vaikka mitä!

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Tarjoilen näissä pikku lukupaloissa sinulle ohjeita, tietoa ja uudenlaisia ajatuksia. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Jos haluat tukea pienyrittäjää, se käy someaikana hyvin helposti jakamalla ja kommentoimalla kirjoituksia. Pienikin kommentti ilahduttaa. Kiitos!

Tykkää ja seuraa