Näppärät autoiluapurit

Autoilu on kuulemma kätevä tapa päästä paikasta toiseen, ja monet meistä melkein asuvat autossa. Auto on monesti myös sen näköinen että siellä asutaan. Banaaninkuoret, irtosukat, paperinpalat ja huutokonsertit ovat asioita, joita autojen seinien sisältä voi löytyä, aivan kuten kotoakin.

Tässä muutama tarvike, joilla voit saada autoiluasi mukavammaksi ja kätevämmäksi.

Kokoontaitettava kori. Tällainen kori ei vie säilytyksessä paljoa tilaa, mutta saat sen avulla helposti kaatuvat tai vierivät kuljetettavat pysymään aloillaan matkan ajan.

Penkkiin kiinnitettävät säilytystaskut. Lapsiperheissä tällainen on erityisen hyvä, mutta taskuista hyötyvät muutkin. Tavaroita ei tarvitse säilyttää sekalaisessa kasassa pelkääjän paikalla tai vellomassa hanskalokeron pohjalla. Laita taskuihin ne kilkkeet, mitä et ajaessasi käytä.

Roskapussi. Jätskipapereita ja muita roskia EI heitetä auton ikkunasta luontoon eikä myöskään tiputeta jalkatilaan. Ne laitetaan vaihdekepistä tai ikkunaveivistä roikkuvaan roskapussiin. Käytetyt hedelmäpussit sopivat tehtävään hyvin. Kannattaa siis syödä myös välillä hedelmiä.

Uudelleensuljettavia pusseja. Tällaisiin pusseihin voit laittaa märät uimahousut, likaiset vaipat, lasten matkamuistokivet, puoliksisyödyt suklaapatukat…

Kirjekuori. Siihen voit laittaa kuitit ja muut paperit, mitä sinun tarvitsee säästää tai antaa asioita hoitaessasi. Laita roskapaperit heti roskikseen.

Puhdistusliinoja ja talouspaperia. Vahinko ei tule kello kaulassa autoonkaan.

Evästä. Juuttuessasi ruuhkaan tai joutuessasi muuten odottelemaan pääsemättä syömään rusinapakkaus tai muu säilyvä pikkusyötävä voi vielä pelastaa päiväsi. Vesipullo on myös ehdoton.

Suunnitelma. Säästät hermojasi ja ajokilometrejä, kun vähän mietit etukäteen minne menet ja mitä missäkin hoidat.