Onko kohtuus hajutonta ja mautonta?

Kohtuus on silkillä merkkijono

Törmäsin vähän aikaa sitten tokaisuun, jonka mukaan kohtuus on hajutonta ja mautonta, elämässä pitää olla ”kaikki värit ja diskovalot siihen päälle”. Minä kun ajattelen, että kohtuus on hyvä, niin jäin kovasti miettimään asiaa.

Googlen kuvahaku kertoo yleensä yleisvaikutelman termistä kuin termistä. Minimalistiset sisustuskuvat ovat todellakin mustavalkoisia. Kohtuus ja kohtuullisuus liittyvät kuvissa alkoholinkäyttöön, itsehillintään ja syömiseen.

Mietittiin kohtuullisuutta täällä perhepiirissäkin, ja siinä ajatellessa ja koiraa rapsutellessa saimme tuotettua yhdessä uuden sanan koirankohtuus. Tiedättehän, kun liian paljon hyvvee on ihanoo.

Mitä enemmän asiaa pohdin, sitä enemmän heräsi kysymyksiä. Mitä vastaisit itse?

  • Jos olen kohtuullinen, olenko tylsä?
  • Mitä kohtuullisuus edes on?
  • Onko sopivasti aina liian vähän – ”parempi överit kuin vajarit”?
  • Onko iloa tarpeeksi vasta, jos seuraavana päivänä on krapula?
  • Onko kohtuus ilon maksimointia vai kieltäytymistä?
  • Onko itsehillintä onnetonta?
  • Voivatko kohtuullisuus ja suuret tunteet sopia yhteen?
  • Pelkääkö kohtuullisesti elävä elämää?

Voit kommentoida tähän bloggauksen alle, Facebookissa, Twitterissä, tai vaikka kirjoittaa ajatuksiasi sähköpostitse milla.havanka@mekaselska.fi

 

 

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

1 kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Hui, ettäkö kohtuus olisi tavallista? Aina kun tapaan jonkun kohtuullisuutta puolustavan, hän on karismaattinen, tuore tuulahdus ja hyvää keskusteluseuraa! Kohtuus ei siis ole lainkaan mautonta ja hajutonta!

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Morjens

Milla Havanka - Ammattijärjestäjä Tampere - Blogi - Täällähän on vaikka mitä!

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Tarjoilen näissä pikku lukupaloissa sinulle ohjeita, tietoa ja uudenlaisia ajatuksia. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Jos haluat tukea pienyrittäjää, se käy someaikana hyvin helposti jakamalla ja kommentoimalla kirjoituksia. Pienikin kommentti ilahduttaa. Kiitos!

Tykkää ja seuraa