Packing cubes eli pakkauspussit

Matkaa varten täytyy yleensä pakata jonkin verran. Voit helpottaa pakkaamisen tuskaa pakkauslistan laatimisella.

Ok, tiedät mitä haluat mukaan. Mutta miten sen pakkaisit? Matkalaukun voi pakata usealla eri tavalla, esimerkiksi seuraavasti:

  • heittelemällä sukat, farkut, mekot, topit, laturit, lääkkeet ja kaiken muun iloisesti sekaisin
  • (poistamalla kissan laukusta)
  • pinoamalla erilaiset vaatteet eri puolille laukkua
  • (poistamalla kissan vaatekasan päältä)

  • jaottelemalla vaatteet lajin, päivän, koon tai muun kriteerin mukaan muovipusseihin
  • jaottelemalla vaatteet pakkauspusseihin.

Mikä on pakkauspussi?

Pakkauspussit ovat taas yksi tuote, jota en ole nähnyt Suomessa yleisesti myynnissä. Toalettilaukkuja ja pyykkipusseja löytyy, mutta siinä kaikki.

Pakkauspussit (oma suomennos packing cube -termistä) ovat yksi tapa tuoda järjestelmällisyyttä matkustamiseen. Valmistajia on useita, kokoja on useita, joten valinnanvaraa riittää.

Yritin itse tilata pusseja kokeiluun Amazonin verkkokaupasta, mutta törmäsin jatkuvasti siihen, ettei myyjä toimita Suomeen. Loppujen lopuksi tilasin yhden setin sitten AliExpressiltä, joka on “Kiinan Amazon”.

Pussien merkin piti ilmoituksen mukaan olla Ecosusi, mutta se ei pitänyt paikkaansa, vaan merkki oli Bags-Mart, jokin ilmeisestikin kiinalainen brändi.

Mitä pienistä, nämä soveltuvat idean kokeilemiseen mainiosti.

Setissä on neljä kangaspussia isosta pieneen. Pusseissa on kaksipuoleinen vetskari ja kantokahva sekä verkkoikkuna. Materiaali on sellaista, jota voisi olla vaikka repussa tai kuoritakissa. Pussit menevät siis hyvin kasaan säilytystä varten.

Päästän pussit irti pieneen kokeiluun tällaisen pienehkön lentolaukkutyylisen matkalaukun kanssa.

Isoimpaan pussiin menee helposti kolmet farkut ja olisi mennyt enemmänkin. Pienempiä täytän mallin vuoksi paidoilla ja pyyhkeellä.

Pusseihin kannattaa vaatteet rullata vierekkäin, niin ne on helppo ottaa sieltä siististi. Vetoketjut aukeavat kolmelta sivulta, joten sisältöön pääsee hyvin käsiksi.

Ensivaikutelma positiivinen. Kunhan tulee joku oikea reissu, niin laitetaan pussit tositestiin!