Paikoilleen, valmiina, hep!

Kuva: Kris Gabbard – What’s in Erin’s Bag
(Valmiina selvästikin ihan kaikkeen.)

Yksi hyvän järjestyksen ja tarpeettoman roippeen karsimisen päämääristä on pystyä keskittymään olennaisiin asioihin ja näin saada arki sujumaan selkeämmin.

Minua kiehtoo sujuvassa arjessa eräs käsite, kunnioitettava tavoite, joka on kuitenkin liukas kuin saippua. Kutsutaan sitä vaikkapa Valmiustilaksi. (Jos keksin sille paremman nimen, vaihdetaan.)

Koska olet valmistautunut, olet valmiina.

Valmiustila on se ponnistelua vaativa, kovin katoavainen tilanne, jossa sinun on helppo reagoida tilanteeseen kuin tilanteeseen, koska olet valmistautunut. Sinun on helppo alkaa laittaa ruokaa, koska pidät astiat puhtaina paikoillaan ja tasot tyhjinä ja siisteinä. Sinun on helppo tehdä veroilmoitus, koska kuittisi ja muut dokumentit ovat tallella järjesteltyinä kansiossa (paperisina tai digitaalisina). Tiedät missä perheenjäsentesi pitää olla milläkin hetkellä minäkin päivänä, koska kalenterisi on ajan tasalla. Jos sinulle sattuu jotain, perheenjäsenesi tai ystäväsi löytävät tarvittavat esineet ja paperit helposti. (Ja sinulla on puhtaat ehjät alushousut ;))

Ajattelet ehkä, että tällainen on niitä OCD-tyyppejä varten, mutta sinä olet kuitenkin normaali.

Ihmiset sietävät luonnostaan eri määrää epävarmuutta. Jotkut tekevät varasuunnitelmia varasuunnitelmillekin, toiset menevät tuulten mukana päivästä toiseen. Impulsiiviset ihmiset itse asiassa hyötyvät eniten Valmiustilaan pyrkimisestä, miten vaivalloiselta ajatus aluksi kuulostaakin. Jos tekee yhtäkkiä mieli tehdä jotain, sen kuin aloitat, kaikki on valmiina.

Mahdotonta muille kuin täydellisille ihanneihmisille… vaiko sittenkin ammattilaisen tuella saavutettavissa oleva tilanne?

Lue myös: Mitä sinun pitäisi olla tekemässä juuri nyt?

Morjens

Milla Havanka - Ammattijärjestäjä Tampere - Blogi - Täällähän on vaikka mitä!

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Tarjoilen näissä pikku lukupaloissa sinulle ohjeita, tietoa ja uudenlaisia ajatuksia. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Jos haluat tukea pienyrittäjää, se käy someaikana hyvin helposti jakamalla ja kommentoimalla kirjoituksia. Pienikin kommentti ilahduttaa. Kiitos!

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Tykkää ja seuraa

Seuraa Mekaselskaa somessa ja pidä järjestämisasiat mielessä!